Sub Lupă

Avocatul Bogdan Mitrache, judecat în stare de libertate la CA Piteşti

Drăgăşeneanul i-a cerut bani inclusiv fratelui lui Bercea Mondial, promiţându-i că va interveni pe lângă judecători să-l scape de o condamnare penală

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Ion Bogdan Mitrache, avocat în cadrul Baroului Vâlcea. În sarcina drăgăşeneanului s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, după flagranturi consecutive în care a fost surprins de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova.
DNA pecizează printr-un comunicat de presă remis la sfârşitul săptămânii trecute că, în cursul anului 2013, avocatul a pretins în două rânduri şi a primit în trei tranşe de la Ionel Călin, direct sau prin intermediul concubinei sale, Alina Ştefania Călin, suma de 29.000 euro, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra magistraţilor judecători de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova. Mai mult, avocatul le-a creat impresia celor două persoane că îi poate determina pe judecătorii celor două instanţe să nu menţină arestarea preventivă a lui Ionel Călin şi a celor doi fii ai săi în dosare ale Tribunalului Dolj în care aceştia erau inculpaţi şi să pronunţe hotărâri favorabile acestora.
Pentru a fi cât mai convingător, Bogdan Mitrache s-a prevalat de relaţia de rudenie apropiată cu fratele său, magistrat judecător din cadrul Curţii de Apel Craiova, Secţia Penală.

A încercat să returneze banii luaţi pentru trafic de influenţă

Pe parcursul judecăţii, o parte din inculpaţi au fost puşi în libertate, însă, prin hotărârea pronunţată de instanţa de fond, s-a dispus condamnarea în regim de detenţie a lui Ionel Călin. “Această împrejurare a generat un comportament agresiv al inculpaţilor, precum şi proferarea de ameninţări la adresa avocatului Mitrache Ion Bogdan şi a familiei sale, pentru a-l determina să restituie suma primită şi, în plus, să achite o diferenţă suplimentară cu titlu de dobândă, în total 37.000 euro. Din această sumă, inculpatul Mitrache Ion Bogdan a restituit o parte, după cum urmează: 2.000 euro, un autoturism Touareg evaluat la 6.500 euro (până la sfârşitul anului 2013), un teren în Drăgăşani, pentru care s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare (în primăvara anului 2014), evaluat la 15.000 euro, suma de 1.000 euro şi 4.000 lei (în perioada martie-aprilie 2014)”, se arată în comunicatul DNA Craiova.

S-a autodenunţat pentru că nu scăpa de ameninţările infractorilor

Întrucât chiar şi după remiterea acestor sume de bani şi bunuri ameninţările au continuat, avocatul a denunţat fapta la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova. Pe 9 mai 2014, Bogdan Mitrache s-a întâlnit cu Ionel şi Ştefania Călin în parcarea unui supermarket din Craiova, ocazie cu care Ionel Călin a primit de la avocat suma de 10.000 euro, reprezentând o parte din cei 37.500 euro, procedându-se la constatarea infracţiunii flagrante.
“La data de 9 mai 2014, Bogdan Mitrache a solicitat încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, iar la data de 4 iunie 2014 efectele acestuia au fost avizate de procurorul-şef al Serviciului Teritorial Craiova din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind sesizată ulterior Curtea de Apel Craiova. De la momentul sesizării instanţei cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi până la 7 iulie 2014, termenul la care urma să se judece acesta, avocatul a săvârşit o nouă infracţiune de trafic de influenţă, într-o manieră absolut identică, pentru care a şi fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. (...) Bogdan Mitrache este acuzat că a cerut 20.000 euro de la Vasile Anghel, fratele lui Bercea Mondial, pentru a influenţa judecători de la Curtea de Apel Craiova. Urmare a săvârşirii acestei noi infracţiuni, Curtea de Apel Craiova a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei, împrejurare ce a avut ca rezultat trimiterea în judecată a avocatului, în prezenta cauză. Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Piteşti”, se mai precizează în comunicatul procurorilor anticorupţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...