Sub Lupă

Primarul Mateescu iese cu faţa sus din scandalul intentat de o angajată şi de fostul ministru al Justiţiei

„Au sfâşiat un oraş întreg! Acum vine vremea lor să plătească”

Parchetul General vine şi face lumină în cazul Mateescu, dosar care îl viza pe actualul primar din Băile Govora, dar şi pe fiul acestuia, preşedintele Tribunalului Vâlcea, Bogdan Mateescu.

Dacă în cazul magistratului, instituţii de control precum Inspecţia Judiciară au intervenit deja pentru a clarifica neimplicarea acestuia, asupra primarului din Băile Govora încă mai planau dubii ridicate de o angajată din primăria oraşului şi susţinute, la vremea respectivă, de fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion (USR).

Conform procurorilor din cadrul Parchetului General al României, infracţiunea de care era învinuit primarul din Băile Govora (abuz în serviciu – n.r.) nu există, dosarul fiind clasat.

Un scandal politic cu implicaţii ministeriale

Sursele implicate în anchetarea acestui caz au fost nevoite să analizeze un întreg şir de reclamaţii depuse de viceprimarul oraşului staţiune din Vâlcea, Bărăscu Radu, de consilierii locali Dan Dumitrescu, Mircea Istrătescu şi Maria Jugănaru, dar şi pe cele vizând darea de mită, afirmate de Maria Alexie (angajată a primăriei oraşului Băile Govora) şi de... ministrul Justiţiei numit din partea USR, Stelian Ion.

Cu toată uvertura susţinută pe diverse voci politice de către reprezentanţi PER, USR şi diverşi acoliţi din alte partide, scandalul ce viza o proprietate privată deţinută de familia Mateescu, în care o alipire a unui teren a fost considerată confiscare din patrimoniul public al oraşului, s-a dovedit a fi doar o tema de scandal politic ieftin.

„Sincer, chiar nu vreau să mai comentez delaţiunile unor astfel de indivizi. Nu intru în jocul acesta telenovelistico-manelistic, au fost deja tot felul de nulităţi care l-au promovat şi, după cum aţi văzut de-a lungul timpului, am lăsat instituţiile abilitate să analizeze şi, iată, au făcut-o în mod consecvent toate”, a precizat judecătorul Bogdan Mateescu, preşedinte al Tribunalului Vâlcea şi fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Lovitură de bumerang

Chiar dacă magistratul vâlcean nu comentează foarte multe despre şirul de delaţiuni ce au afectat imaginea familiei, primarul Mihai Mateescu nu este atât de reţinut. „Da, să spunem că această decizie de clasare este balsam. Dar, dincolo de a lovi în întreaga familie, aceşti oameni au sfâşiat un oraş întreg cu atitudinea lor şi cu acuzaţiile lansate în spaţiul public. Pentru asta vor plăti. Lucrurile nu pot să rămână aşa!”, susţine primarul din Băile Govora. Prin urmare, varianta unei plângeri pe denunţ calomnios, defăimare şi a unor alte procese în penal şi civil nu este exclusă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...