Ultima Oră

Vâlcea rămâne o bornă fierbinte pe harta evaziunii fiscale la nivel naţional

Dosar de evaziune cu prejudiciu de 5 milioane de euro. 200 de poliţişti, 105 percheziţii şi 60 mandate de aducere în Bucureşti, Ilfov, Argeş, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanţa şi Vâlcea

200 de poliţiştiti efectuează, joi dimineaţă (11 iunie a.c.) percheziţii la persoane şi firme care ar fi efectuat tranzacţii artificiale cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul estimat este de 22 de milioane de lei (5 milioane de euro).

“Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 105 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Argeş, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanţa şi Vâlcea şi pun în executare 60 de mandate de aducere într-un dosar privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, informează DGPMB printr-un comunicat remis presei joi dimineaţă.
Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 — 2013, suspecţii au înregistrat contabil, în numele a trei firme fantomă, şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, derulând tranzacţii artificiale care nu au un conţinut economic şi nu pot fi utilizate în cadrul unor practici economice obişnuite, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.
Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Sectorului 5 Poliţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...