La Ţară

Complex sportiv modern pentru oraşul Băbeni

Localitatea condusă de primarul Ion Bîzîc va beneficia de dotări noi într-o modernă bază sportivă şi de un festival al tineretului şi sportului

Baza sportivă din oraşul vâlcean Băbeni a fost modernizată şi utilată corespunzător, permiţând echipei locale de fotbal să îşi desfăşoare meciurile din returul ligii a IV-a pe terenul din Valea Mare. În cursul lunilor de iarnă, prin eforturile depuse de primarul Ion Bîzîc, s-au modernizat vestiarele, montându-se gresie, faianţă, boilere şi duşuri noi. În plus, jucătorii echipei FC Băbeni îşi pot desfăşura acum pregătirea fizică sau specifică în sala de sport a Liceului „George Ţărnea”, construită tot la iniţiativa primarului Bîzîc.

Festival de tineret şi sport

Prima ediţie a Festivalului de Tineret şi Sport destinat locuitorilor din Băbeni va fi organizată în acest an, pe 01 iunie. „Am gândit acest festival ca o modalitate de recreere, dar şi ca un semnal tras pentru a evidenţia ampla activitate sportivă desfăşurată de diverse cluburi pe raza localităţii. Avem grupe de fotbal juniori, box, karate, dar şi handbal feminin. Să nu uităm că clubul privat HC Torok are în oraşul nostru mai multe grupe de handbal junioare fete”, a precizat primarul Bîzîc. Spre bucuria edilului şef, oamenii de afaceri din zonă nu au rămas insensibili la eforturile primarului de a menţine un nucleu sportiv de valoare în oraş, câţiva dintre ei susţinând financiar atât echipa de fotbal FC Băbeni, dar şi alte activităţi ale juniorilor.

"Este vorba de un complex sportiv cu clădiri tip minihotel pentru cantonament, sală de forţă şi o arenă cu tribune, având capacitatea de 1500 locuri.", Ilie Bîzîc, primarul oraşului Băbeni

Proiect pentru stadion de liga a II-a

Dezvoltarea sportului în oraş a făcut ca pe masa de lucru a primarului Bîzîc să apară şi un proiect mai ambiţios: construirea unei baze sportive moderne, cu un stadion de liga a II-a. „Este vorba de un complex sportiv cu clădiri tip minihotel pentru cantonament, sală de forţă şi o arenă cu tribune, având capacitatea de 1500 locuri. Valoarea estimativă este de 10 milioane lei, finanţarea urmând a fi asigurată de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean Vâlcea. În cazul în care proiectul primeşte votul consilierilor, sper să demarăm lucrările în aprilie. Perioada de execuţie este estimată la trei ani”, a mai spus Ion Bîzîc. Alte două terenuri de fotbal sintetice vor fi construite în acest an lângă două dintre unităţile de învăţământ din oraş. Acestea vor fi omologate pentru găzduirea unor competiţii de genul „Cupa Gheorghe Hagi”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...