Sub Lupă

Twin pix la Galicea – Vâlcea! O persoană misterioasă achită retroactiv taxa la gunoi pe care a mai încasat-o de la cetăţeni şi actualul viceprimar Adrian Prioteasa, dar nu apărea în acte

În luna iulie a.c., Săptămâna în Oltenia prezenta încă o situaţie bizară la Galicea – Vâlcea. Adrian Prioteasa, noul viceprimar PSD, impus de primarul PSD Florin Mărăcine, fusese înainte consilier local şi încasator de teren la firma mehedinţeană BCA Vio Service SRL pentru gunoiul colectat din comună. După ce a predat postul noii încasatoare, Maria Loredana Pupăză, mai mulţi locuitori s-au plâns că au achitat sumele aferente perioadei octombrie – decembrie 2021, respectiv, ianuarie – martie 2022, dar apăreau ca restanţieri în gestiunea noii încasatoare şi erau revoltaţi că trebuie să plătească a doua oară.

Situaţia a fost confirmată şi de Maria Loredana Pupăză, dar Adrian Prioteasa a negat că ar fi fost nereguli în gestiunea sa. De câteva zile, însă, apar dovezi că sumele lipsă încep să fie achitate retroactiv, dar... nu de locuitorii care apăreau ca fiind restanţieri.

Până la apariţia acestui articol nu am reuşit să luăm din nou legătura nici cu Maria Loredana Pupăză, nici cu viceprimarul Adrian Prioteasa. Însă, vă prezentăm două chitanţe care atestă faptul că sumele au fost achitate retroactiv, cu scrisul şi semnătura noii încasatoare. Şi vizează sume exact din perioadele august – noiembrie 2021, respectiv decembrie 2021 – martie 2022, inclusiv.

Achitarea retroactivă reprezintă ea însăşi o confirmare a neregulilor semnalate şi de noi anterior. De asemenea, conform juriştilor consultaţi de noi, recuperarea prejudiciului nu anulează întrunirea faptelor pentru o posibilă acuzaţie în baza articolului 242 din Noul Cod Penal – gestiunea frauduloasă.

Totodată, articolul nostru precedent poate fi lejer bază de sesizare din oficiu pentru organele de cercetare chiar şi în lipsa reclamaţiei depusă de firma respectivă, ori de către cetăţenii care ar fi putut fi păgubiţi dacă nu ar fi dezvăluit presa neregulile.


Pe acelaşi subiect, citiţi şi:
http://saptamana.net/articol/19243-las-galicea-noul-viceprimar-acuzat-de-consateni-ca-sunt-pusi-la-plata-gunoiului-a-doua-oara-din-cauza-lui-din-iulie-se-anunta-si-scumpirea-serviciului

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...