Politică

A trecut de Senat o lege importantă pentru românii care lucrează în alte state ale UE cu contracte de muncă

Luni, 21 noiembrie, Senatul a aprobat prin vot un proiect important pentru românii care lucrează în alte state membre ale Uniunii Europene, cu contracte de muncă. Aceştia vor putea opta pentru un produs personal de pensie, în aceleaşi condiţii şi cu aceleaşi costuri de reglementare ca în toate statele membre.


“Proiectul votat azi aliniază legislaţia românească la cea europeană, prin implementarea unui nou tip de pensie personală. Uniunea Europeană s-a angajat să lupte împotriva sărăciei, iar una dintre măsurile adoptate a fost introducerea produsului paneuropean de pensii personale, prescurtat PEPP, fiind creată o piaţă europeană unică pentru pensiile personale.

Potrivit Uniunii Europene, PEPP stabileşte un punct de referinţă în ceea ce priveşte transparenţa, eficienţa, securitatea şi flexibilitatea, fiind un produs complementar regimurilor naţionale de pensii existente. Fiecare stat membru va fi obligat să recunoască acest produs în asigurările sociale şi regimurile fiscale personale.
Proiectul de azi a crează posibilitatea portabilităţii dintr-un stat membru către altul fără ca angajaţii şi angajatorii să-şi piardă vreun drept. Angajatorii multinaţionali vor avea avantajul de a putea gestiona un singur sistem de pensii peste graniţele UE într-un mod mai simplu şi mai uniform şi cu mai puţine costuri prin digitalizare.

Produsele de pensii personale oferă posibilitatea de a economisi bani pentru momentul pensionării. Acestea pot fi alese la dorinţa fiecăruia, fiind voluntare şi complementare pensiilor din sistemul public de pensii şi celor obţinute prin contribuţiile angajatorului/angajatorilor”, a explicat Claudia Mihaela Banu, senator al PNL Vâlcea.

Cei care doresc să citească prevederile menţionate şi toate detaliile o pot face pe linkul de mai jos, cu menţiunea că Senatul este prima camera sesizată.
https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24856

Cabinet parlamentar Claudia Mihaela Banu, senator PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...