Administraţie

Investiţie de 1 milion euro în turismul vini-viticol din Prundeni

Primar Cristina Munteanu: „În curând, începem lucrările la reţeaua de utilităţi”

O investiţie de un milion euro, realizată de Primăria comunei Prundeni în consolidarea potenţialului turismului viticol în zonă, pune localitatea pe harta destinaţiilor turistice din Vâlcea.

Un centru cu spaţii de cazare, săli de festivităţi şi alte diverse spaţii de relaxare este pe punctul de a fi inaugurat în comună, pe dealurile cu vii ale Prundeniului, oferind şi o perspectivă maiestuoasă asupra cursului râului Olt în zona Drăgăşani.

„Odată cu infrastructura creată, oportunităţile au venit, investitorii au găsit propice şi terenul şi zona. Au găsit şi resursele necesare pentru a investi şi să facă afaceri aici, în Prundeni. Pentru noi acest lucru se va reflecta în creşterea încasărilor la bugetul local, în dezvoltarea a noi locuri de muncă, într-un număr consistent, aşa adăuga. În curând, demarăm şi lucrările la reţeaua de apă şi canalizare în această zonă, ca urmare a sprijinului oferit de Consiliul Judeţean Vâlcea”, declară primarul comunei, Cristina Munteanu.

După mai mulţi ani de discuţii cu deţinătorii de domenii viticole din zona Drăgăşani, deschiderea traseului turistic în viile de la Prundeni îi oferă preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea de a avea un bun punct de pornirea în crearea unui Drum al Vinului care să străbată întreaga zonă de sud a judeţului.

„Am promis că vom face acest drum al vinului şi vom merge până la capăt cu acest proiect. Acest drum prin vie de la Prundeni ajută la dezvoltarea investiţiilor în turismul viticol şi o felicit pe doamna primar pentru această iniţiativă”, a punctat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Totodată, pentru a susţine dezvoltarea turistică rapidă a zonei, Rădulescu anunţă ca va intra în parteneriat cu administraţia locală pentru realizarea reţelei de utilităţi. „Consiliul Judeţean Vâlcea se va asocia cu Primăria Prundeni pentru un proiect de apă şi canalizare, astfel încât cei care doresc să investească în pensiuni şi în crame să beneficieze de cele mai bune condiţii. Finanţarea primilor 2 km de reţea va fi asigurată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Vâlcea”, adaugă preşedintele CJ Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...