Pe Scurt

Romstrade în faliment, Transalpina în aer

CNADNR anunţă că va rezilia contractul cu firma lui Nelu Iordache pentru realizarea celei mai înalte şosele din România

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va rezilia contractul cu firma Romstrade, care nu a încheiat anul acesta lucrările la şoseaua Transalpina, a afirmat directorul general al CNADNR Narcis Neaga. Şeful CNADNR a vizitat, sâmbătă şi duminică, trei şantiere la drumuri aflate în lucru în judeţul Gorj, unul dintre acestea fiind cel de la Transalpina. Neaga afirmă că a putut constata la faţa locului neîndeplinirea obligaţiilor contractuale pe care firma Romstrade le avea pentru a finaliza anul acesta lucrările de construire a şoselei Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, care porneşte din judeţul Gorj, din localitatea Bumbeşti Piţic, trece prin judeţele Hunedoara, Vâlcea şi Sibiu, şi ajunge până la Sebeş, în Alba.

Noul constructor va fi anunţat în iarnă

Şeful CNADNR doreşte ca în perioada sezonului rece compania pe care o conduce să reuşească să desemneze un nou constructor care să execute restul lucrărilor la Transalpina în cursul următorului sezon cald. „Şoseaua şi zona prin care trece Transalpina sunt de o frumuseţe rară şi e păcat să nu ducem lucrurile la bun sfârşit. Vom face o evaluare a lucrărilor care mai sunt de efectuat şi vom încerca să găsim o sursă de finanţare pentru acestea, astfel încât la primăvară, când va fi din nou vreme frumoasă, să avem şi constructor nou şi banii pentru a finaliza acest proiect”, a menţionat Narcis Neaga.

Dezastru între Rovinari şi Bumbeşti

Şeful CNADNR a vizitat, în cursul zilei de sâmbătă, şi porţiunea de drum de pe DN 66 dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu, la care lucrările de modernizare au început în 2005 şi nu au fost executate până acum nici în proporţie de 10%. Neaga afirmă că situaţia pe care a întâlnit-o pe teren este atât de proastă încât intenţionează să vină pe acest şantier din zece în zece zile pentru a-i urmări pe constructori. „Pentru această lucrare sunt bani, dar nu mişcă nimeni nimic. Nici măcar acum, când ştiau că voi fi eu în zonă, nu am văzut muncitori la lucru. Voi monitoriza foarte atent lucrările. Voi veni din zece în zece zile pentru a vedea eu cum evoluează lucrările pentru că am văzut că acest contract este tratat prost de către constructor”, afirmă directorul Neaga. Constructorii, proiectantul şi consultantul responsabili de întârzierea în execuţia sectorului de drum Rovinari - Bumbeşti Jiu au fost chemaţi marţi, 17 septembrie, la Bucureşti pentru lămuriri suplimentare. „Putem să ajungem la o reziliere a contractului, dar am pierde apoi iarăşi timp pentru a desemna o altă firmă, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut. Proiectantul, care e acelaşi din 2005 încoace, îmi spunea că sunt probleme la proiect, de parcă eu l-aş fi realizat, nu el. După discuţiile de marţi sper să facem în aşa fel încât să se treacă efectiv la muncă pentru că, altfel, vine iarăşi iarna şi din nou nu se mai face nimic până la primăvară”, a mai precizat Neaga. Vizita din Gorj a continuat pe şantierul din Defileul Jiului pentru modernizarea drumului naţional 66 dintre Bumbeşti Jiu şi Petroşani, pe sectorul respectiv lucrările fiind în grafic.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...