Sub Lupă

Percheziţii în Vâlcea la membrii unui grup infracţional organizat, cercetaţi pentru înşelăciune, fals informatic şi spălare de bani

Miercuri, 19 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, efectuează 7 percheziţii domiciliare, în judeţul Vâlcea, într-o cauză vizând activitatea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals informatic şi spălarea banilor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2022, 3 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat alţi 36 de membri, care ar fi deschis conturi bancare în Slovacia, Germania, Spania, Polonia şi Olanda.

Aceste conturi ar fi fost puse la dispoziţia unei alte grupări infracţionale organizate, cu scopul de a fi utilizate, în vederea colectării sumelor de bani achitate de persoanele vătămate, ca preţ al unor produse cu privire la care ar fi fost postate online anunţuri fictive de vânzare sau închiriere.

Conturile bancare ar fi fost folosite atât în vederea colectării sumelor de bani obţinute în această modalitate, cât şi pentru transferarea acestora către alte conturi, în vederea ascunderii origini lor ilicite.

Valoarea prejudiciului cauzat în această modalitate este de aproximativ 2 milioane de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, vor fi conduse, în vederea audierii, 20 de persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...