Reportaj

"Ce vrei să te faci când o să fii mare?" 95% din români lucrează în alte domenii decât cele visate în copilărie

Visurile de copil nu se potrivesc cu responsabilităţile de adult sau cel puţin aşa arată rezultatele sondajului de Ziua Copilului realizat pe platforma de recrutare BestJobs. Mai exact, 95% dintre angajaţii români au spus că lucrează în domenii diferite de cele la care visau atunci când erau copii, iar alegerea a fost influenţată de maturizare (55%), de parcursul educaţional (36%) şi de părinţi (9%).

Potrivit sondajului, 45% dintre respondenţi se visau învăţători/învăţătoare în perioada copilăriei, alţi 18% aviatori, 10% avocaţi, 9% bucătari/bucătărese, în timp ce 7% visau să fie doctori. Doar 5% dintre aceste aspiraţii au devenit realitate. Acum, respondenţii activează în domenii precum Vânzări, Inginerie, Marketing, IT, Financiar şi Producţie. Adulţii care se visau orice altceva în perioada copilăriei lor vor avea ocazia de a petrece ziua de 1 Iunie alături de odraslele proprii, dar doar o mică parte dintre ei vor avea norocul de a primi cadouri pentru copii din partea angajatorului.

Astfel, 70% dintre participanţii la sondaj nu se aşteaptă să primească nimic de la angajator cu ocazia Zilei Copilului. 12% au răspuns că se aşteaptă să primească un cadou în bani, 10% cred că vor primi diverse daruri pentru copii, iar 8% au aşteptarea să primească zile libere suplimentare pentru a prelungi mini-vacanţa de 1 iunie şi de a petrece mai mult timp cu copilul/copiii.

Anul acesta este primul după pandemie în care părinţii se pot bucura de ziua liberă alături de copii, fără restricţiile de mobilitate impuse de contextul sanitar. Chiar şi aşa, 56% dintre părinţi aleg să rămână în oraş şi să facă activităţi în afara locuinţei alături de copii cu această ocazie, în timp ce alţi 35% vor face activităţile preferate de copii, dar în interiorul locuinţei. Doar 9% au spus că se vor bucura de o mini-vacanţă în familie, în afara localităţii de reşedinţă.
Sondajul a fost efectuat în perioada 5 - 24 mai pe un eşantion de 948 de utilizatori de internet din România.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...