Reportaj

Vâlcenii redescoperă gustul peştelui. Vânzări neaşteptate pe noile sortimente Magic Tic-Tac

Piaţa de peşte şi fructe de mare prinde un contur mai clar odată cu noile produse inovatoare prezentate de procesatorul vâlcean Magic Tic-Tac. Compania a raportat o creştere de aproape 90% pe anumite game de produse recent adaugate în portofoliu şi anunţă noi planuri de investiţii, conform directorului comercial Bogdan Catană.

În ciuda unor preconcepţii întreţinute în ultimele decenii şi de poziţia geografică continentală a României, vânzarea produselor din peşte beneficiază de o creştere constantă în ultimii ani.

“Suntem o ţară continentală, nu am avut o tradiţie solidă de consum de peşte, iar o parte dintre consumatori încă mai asociază aceste produse cu perioadele de post sau cu o dietă dedicată strict copiiilor şi persoanelor care trebuie să urmeze un regim alimentar. De câţiva ani asistăm însă la creşteri constant pe această piaţă, interacţionăm cu consumatori mai informaţi şi educaţi, observăm o creştere a interesului pentru preparatele din peşte şi pentru reţete cu peşte, pe fondul preocupării crescute de a mânca sănătos. Rapoartele de vânzări şi semnalele din partea clienţilor ne confirm menţinere a şi chiar accelerarea acestui trend ascendent”, spune reprezentantul Magic Tic-Tac.

În ciuda restricţiilor aduse de pandemie şi a dependenţei de segmentul HoReCa, criza sanitară a forţat românii să adopte un stil de viaţă sănătos, reflectat şi la nivel gastronomic. Astfel, vâlcenii, dar nu doar ei, au redescoperit pasiunea pentru peşte, chiar dacă cererea se îndreaptă acum spre produse inovative.

“Ţinând cont de specificul naţional de consum de peşte şi produse din peşte de care aminteam în debutul discuţiei, aş putea spune că reticenţa iniţială a consumatorilor a fost firească, însă evoluţia ulterioară a vânzărilor ne-a surprins. Chiftelele, Cârnaţii Albi din Peşte, Parizerul şi Cremvurştii, Zacusca din Peşte, toate au performat peste aşteptări, în reţeaua noastră darmai ales pe canalele IKA. Avem produse la care vânzările au crescut anul acesta şi cu 90%, raportat la perioada similară a anului trecut. În condiţiile acestea, este natural să ne orientăm către optimizarea şi extinderea acestei game,” exemplifică Bogdan Catană.

În momentul de faţă, compania deţine 5 magazine proprii sub brandul Pescăria Magic, dar lanţul de distribuţie propriu urmează să fie extins în paralel cu trecerea către un model de business integrat şi dezvoltarea capacităţii de procesare.

„Avem o strategie de expansiune, gandită în paşi, pornind de la extinderea în judeţul Vâlcea până la o desfacere a produselor noastre la nivel naţional prin magazine proprii, pe măsura extinderii capacităţilor de producţie si logistică. Totodată, am identificat potenţiale surse de aprovizionare pe care intenţionăm să le preluăm şi ulterior să le modernizăm la standardele actuale, dar şi zone unde vom construi de la 0 proiecte de acvacultură”, mai spune directorul comercial Magic Tic-Tac.

Pe lângă o poziţionare cât mai bună în piaţa domestică, Magic Tic Tac intenţionează să fie listată pe canalele de vânzări online naţionale până la sfârşitul amului, compania vâlceană lucrează intens la deschiderea pieţelor internaţionale, primele ţări în care produsele Magic Tic-Tac şi-au făcut intrarea fiind Spania şi Germania.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...