Reportaj

Toamna se numără… WC-urile. Record negativ deţinut de oraşul Horezu

Pregătirea unităţilor şcolare de învăţământ din Vâlcea, în vederea reluării cursurilor cu prezenţă fizică, lasă de dorit încă, după cu reclamă Prefetul judeţului, Sebastian Fârtat.

„Este inadmisibil ca în anul 2021 să avem şcoli cu toaletele în curte, neconforme, în condiţiile în care fix în acest an oamenii încep să meargă în spaţiu de plăcere”, a reacţionat acesta, după ce a aflat că 8 unităţi de învăţământ din judeţ au grupuri sanitare neconforme.

Situaţia a fost prezentată de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, cu menţiunea că 8 unităţi de învăţământ nu au beneficiat de fonduri necesare amenajării unor grupuri sanitare moderne.

În mod ironic, 4 dintre acestea sunt situate în Horezu, oraşul natal al prefectului de Vâlcea, celelalte aflându-se pe raza localităţilor Laloşu (2), Roşiile (1) şi Oteşani (1).
Pentru şapte dintre şcoli a fost deja depusă documentaţia necesară pentru a putea fi prinse în programul Ministerului Educaţiei dedicat şcolilor şi grădiniţelor cu toalete neconforme, iar pentru cea de-a opta, prefectul a cerut Consiliului Judeţean Vâlcea să analizeze posibilitatea de a aloca fondurile necesare acestei investiţii din bugetul judeţului.

De asemenea, prefectul Fârtat a cerut o verificare temeinică a unităţilor de învăţământ, în special a acelora care nu au autorizaţie sanitară sau de securitate la incendii, pentru a putea găsi soluţiile legale de remediere a acestor probleme până la începerea noului an şcolar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...