Sub Lupă

Niciun specialist din APAVIL nu mai vrea să preia postul de şef al Unităţii de Implementare Proiecte cu finanţare europeană

Apavil, operatorul vâlcean de servicii de alimentare cu apă şi canalizare, scoate pentru a treia oară la concurs postul de Şef al Unităţii de Implementare Proiecte (UIP) cu finanţare europeană. Postul e vacant de multe săptămâni deja şi nimeni nu mai pare să se încumete să îşi asume această funcţie cheie din societate, care are în responsabilităţi gestionarea proiectelor cu fonduri europene pe care le implementează Apavil, sau pe care ar dori să le implementeze.

Potrivit anunţului postat pe site-ul societăţii, concursul constă în probă scrisă şi interviu care vor avea loc la sediul Apavil S.A, situat în Râmnicu Vâlcea, str. Carol I, nr. 3-5.

Concursul se va desfăşura în trei etape succesive, după cum urmează:
– selecţia dosarelor de înscriere va avea loc în data de 12.03.2021, ora 13.00 ;
– proba scrisă va avea loc în data de 19.03.2021, ora 09.00;
– interviul se va susţine în data de 25.03.2021, ora 09.00 .

Data limită până la care candidaţii vor depune actele pentru dosarul de concurs este 11.03.2021, ora 1500, la Registratura societăţii APAVIL S.A., Rm.Vâlcea, str.Carol I nr. 3-5.

Informaţii privind condiţiile generale, condiţiile specifice, dosarul de concurs, bibliografia, desfăşurarea concursului şi calendarul concursului se pot obţine accesând www.apavil.ro sau la Serviciul Resurse Umane, Salarizare şi Arhivă, telefon 0250/739580, interior 22. Program de lucru: luni-joi, între orele 0700 – 1530 şi vineri între orele 0700 – 1300.

Consiliul Judeţean, coacţionar al societăţii, solicită audit intern urgent

Cel mai fierbinte cartof din curtea APAVIL (şi pentru UIP, în mod special) este semnarea contractului cu autoritatea de management pentru proiectul finanţat prin POIM, privind extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în mai mult de jumătate dintre localităţile judeţului, valoarea iniţială (2016) a finanţării ţintite fiind de peste 225 milioane de euro. Deşi, la începutul anului 2018, proiectul părea a avea şanse foarte mari de a obţine semnarea contractului de finanţare, o serie de decizii administrative absurde, începând cu schimbarea conducerii societăţii – beneficiar, au bulversat pur şi simplu parcursul firesc al iniţiativei.

Acum, absolut nimeni din interiorul societăţii nu mai acceptă să preia responsabilităţile postului de şef UIP, ştiind complicatele probleme cu care a ajuns să se confrunte proiectul de care depinde chiar salvarea economică a APAVIL.

După ce a renunţat Cristina Chilom la post, în locul său a venit Manuela Văcărel, un inginer totuşi apreciat profesional, sosită în Vâlcea concomitent cu unchiul ei... Tudor Pendiuc, fostul primar din Piteşti, multiplu condamnat penal. Dar, la scurt timp a renunţat şi ea la funcţie. Nici directorul adjunct Mariana Pavel nu a vrut sa preia postul şi, colac peste pupăză, UIP a început să piardă şi alţi specialişti cu experienţă, care au depus cereri de transfer chiar la alte societăţi.

În context, societatea face totuşi angajări non stop, deşi conducerea şi alţi factori decizionali locali “ameninţă” aproape permanent că urmează disponibilizarea a minim 200 de angajaţi din cauza dificultăţilor financiare cu care se confruntă operatorul.

Tot în acest context, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, coacţionar al societăţii, a solicitat zilele trecute Consiliului de Administraţie al APAVIL un audit financiar detaliat. De această problemă ar urma să se ocupe vicepreşedintele Florian Marin.

Directorul economic al APAVIL a primit sarcina de a furniza date economice în dinamică, aferente perioadei 2016-2017, certificate, referitoare la situaţiile economice şi tehnice ale operatorului.

Vom reveni cu amănunte.

Pe acelaşi subiect citiţi şi:
http://saptamana.net/articol/17506-apavil-pierde-o-finantare-de-peste-225-milioane-de-euro-prin-poim-si-se-indreapta-vertiginos-spre-un-faliment-care-pare-premeditat

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...