Pe Scurt

Acţiune a poliţiştilor rutieri vâlceni

Săptămâna trecută poliţiştii rutieri vâlceni au desfăşurat pe raza întregului judeţ activităţi preventiv-reactive pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv: combaterea nerespectării regimului legal de viteză, combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, respectare normelor rutiere de către pietoni şi biciclişti şi acordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept şi pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la regimul rutier şi au aplicat 750 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare de peste 100.000 lei, dintre care 231 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost verificaţi şi bicicliştii fiind aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale celor care au încălcat prevederile legale.

De asemenea, au fost reţinute 41 de certificate de înmatriculare, 98 de permise de conducere, 30 pentru viteză, 26 pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară, 9 pentru alcool şi 33 pentru alte fapte.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză.

Sfatul poliţiştilor rutieri!

Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile din trafic!

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în deplasare, dintre vehicule.

Exemple:

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Brezoi au oprit pentru control pe raza oraşului, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din judeţul Sibiu.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul pe care îl conducea figura ca radiat, neavând montate plăcuţele cu numere de înmatriculare.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit un dosar penal.

•••

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control pe bld. Tudor Vladimirescu, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din municipiu.

În urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit un dosar penal.

•••

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Băbeni au oprit pentru control pe raza comunei Şirineasa un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din comună.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit un dosar penal.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...