Pe Scurt

Informare de presă!

Vâlcea: 134 de persoane izolate şi monitorizate medical la domiciliu şi 202 de persoane în carantină instituţionalizată

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, la data de 6 mai 2020, pe teritoriul judeţului se aflau 134 de persoane în izolare şi monitorizare medicală la domiciliu şi 202 de persoane în carantină instituţionalizată. Atât persoanele aflate în centrele de carantină, cât şi cele aflate în izolare la domiciliu nu prezintă, în prezent, simptome respiratorii asemănătoare infecţiei cu COVID – 19.

Totodată, numărul cazurilor diagnosticate cu COVID -19 în Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până miercuri, 06 mai 2020, este de 22 de persoane, încă o persoană cu domiciliul în judeţul Vâlcea fiind diagnosticată şi internată într-o unitate spitalicească din alt judeţ.

Dintre persoanele confirmate cu noul coronavirus, 14 au fost declarate vindecate şi externate şi două au decedat. Ultimele trei cazuri de persoane infectate declarate vindecate au fost externate în cursul zilei de ieri, în urma a două teste negative, şi nu mai prezintă pericol pentru cei din jur.

În prezent în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea se află internate şase persoane. Dintre acestea, două sunt asimptomatice, trei prezintă forme uşoare ale bolii şi una are o formă medie de boală.

Structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul judeţului Vâlcea au continuat în ultimele 24 de ore acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de starea de urgenţă instituită pe teritoriul României pentru prevenirea şi combaterea infecţiei cu noul coronavirus, în urma acestor acţiuni fiind aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 82.000 de lei. Dintre aceste sancţiuni, 51 au fost amenzi pentru nerespectarea dispoziţiilor ordonanţelor militare privind izolarea la domiciliu şi restricţiile de circulaţii, trei pentru fapte de natură economică şi 22 alte contravenţii în contextul stării de urgenţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...