Pe Scurt

AJOFM Vâlcea: Date privind şomajul tehnic în judeţul Vâlcea

Agentia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a lansat platforma digitală aici.gov.ro, pentru încărcarea documentelor necesare acordării şomajului tehnic pentru angajaţii cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din iniţiativa angajatorului.
Platforma aici.gov.ro vine atât în sprijinul cetăţenilor, al companiilor private cât şi a instituţiilor publice.

Platforma aici.gov.ro îşi va extinde în perioada următoare funcţionalităţile. Astfel, în mod etapizat, toate instituţiile publice din România se vor putea înrola pentru a răspunde rapid solicitărilor cetăţenilor, în format electronic.
Ca urmare a celor de mai sus, angajatorii din judeţul Vâlcea pot descărca din platformă şi trimite către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, următoarele documentele prevăzute de OUG 30/2020 modificată şi completată de OUG 32/2020 pentru acordarea şomajului tehnic: cererea pentru acordarea şomajului tehnic, declaraţia pe propria răspundere a angajatorului şi lista persoanelor persoanelor cărora li s-a suspendat contractul individual de muncă, din iniţiativa angajatorului.

La data de 13 aprilie 2020, situaţia şomajului tehnic se prezintă astfel:
- 927 angajatori au depus documentaţia pentru a solicita şomaj tehnic
- 6069 de persoane vor beneficia de şomaj tehnic conform documentaţiei depuse de angajatori
- firmele care au depus documentaţia necesară au următoarele domenii de activitate: alimentaţie publica (restaurante), patiserii, prestări servicii (saloane de coafură, frizerii, ateliere, etc.), cabinete medicale individuale (pe diferite specializări), etc.

Depunerea documentaţiei de către angajatorii vâlceni va continua pe toată perioada stării de urgenţă conform legislaţiei în vigoare

Comunicare Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...