Reportaj

Au transformat o fermă părăsită într-o locaţie de vis pentru turişti

Un loc de vis într-o pădure sălbatică din judeţul Dolj. O fermă rămasă în paragină a fost transformată într-o pensiune de vis, lângă malul Dunării. Micul paradis este ascuns într-o pădure sălbatică şi departe de agitaţia cotidiană. Este ideea de succes a unui cuplu de economişti care a readus la viaţă o zonă de tranzit dintre români şi bulgari, la câţiva kilometri de Calafat.

Ascunsă în pădure, la doi paşi de Dunăre şi înconjurată de animale sălbatice. Aşa arată pensiunea rustică a soţilor Ciupag, doi economişti tineri care, dintr-o ferma părăsita au pus pe picioare micul paradis în care chiar si ei isi petrec concediile.

"Era o fermă veche lăsată practic în paragină pe care din momentul în care am văzut-o, aşezată în acest cadru de vis, am spus că trebuie să o readucem la viaţă. A fost dorinţa socrului meu de a ne apropia cât mai mult de natură, de a dezvolta o afacere în acest domeniu. Am cumpărat această locaţie, dar şi două bălţi din apropiere şi am pornit încet la drum”, povesteşte Ina Ciupag.

Cei 20.000 euro bani europeni i-au investit în pensiunea propriu-zisă şi încă două cabane. În total, 8 camere construite din lemn masiv, unele piese de mobilier fiind chiar păstrate de zeci de ani.

"Turiştilor cazaţi la noi le oferim plimbare cu barca, plimbări pe Dunăre. Îi vom duce în locuri atât de sălbatice, în insulele de pe Dunăre. Ne dorim ca acest tărâm mirific să îl transformăm în Delta Dunării din Oltenia. De la pensiune până la Dunăre este mai puţin de un kilometru”, spune soţul femeii, Alin Ciupag.

Fiindcă forţa de muncă este o o problemă în zonă, soţii lucrează cot la cot cu cei câţiva angajati. De la aranjatul camerelor si organizarea evenimentelor, până la gatit. Meniul este exclusiv cu specific tradiţional, preparat din ingrediente făcute în casă.

"Merită să mergeţi acolo! Este un loc minunat, îngrijit de doi oameni gospodari. Ina şi Alin Ciupag sunt mereu doritori de oaspeţi. Puteţi petrece o vacanţă superbă într-un loc mirific!!!", este de părere un turist care a vizitat pensiunea.

La câteva minute de mers, turiştii se pot relaxa la o plimbare cu poneii sau chiar pot pescui în Lacul cu Sălcii, o zonă adusă la viaţă de cei doi soţi, din banii proprii.

O noapte de cazare în oaza de linişte costă 120 lei/persoană. Pentru o zi all inclusive, un cuplu poate plăti în total 390 lei.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...