Reportaj

Povestea incredibilă a băiatului de 16 ani care trăieşte într-un centru de plasament din Vâlcea

Salvează animale abandonate şi rănite!

Un copil de numai 16 ani de la un centru de plasament din Vâlcea a reuşit de trei ani să pună pe picioare o asociaţie pentru protecţia animalelor. Adună animalele rănite sau abandonate de pe străzile din Râmnicu Vâlcea, le sterilizează şi le oferă spre adopţie.

Costi Ţiţirigă nu are familie. Familia lui o reprezintă îngrijitoarele din centrul de plasament pe care le iubeşte, mai ales că îl ajută în activitatea lui la asociaţie. Copilul activează la Bunăstarea Animalelor de 3 ani, participând la mai multe evenimente pentru salvarea animalelor, a ridicat după străzi mai bine de 50 de câini sau pisici, călcate de maşini, cu diferite boli, deshidratate şi le-a dus la cabinetele veterinare, cu ajutorul ONG-urilor pentru Protecţia Animalelor. Costi trăieşte într-un orfelinat din Râmnicu Vâlcea, el spune că iubeşte animalele pentru că nu are familia aproape de el, şi că animalele sunt a doua familie pentru el. “Toată dragostea mea o ofer animalelor. Dacă sunt rănite, le duc la cabinetul veterinar, apoi îi rog pe cei de la centru să le găzduiesc câteva zile până le găsesc o familie şi le dau spre adopţie”, spune copilul maturizat parcă prea devreme.

În anul 2017, a reuşit să ducă până la sfârşit o campanie de sterilizări gratuite în Vâlcea şi s-au castrat aproximativ 50 de femele feline/canine. Băiatul are grijă de 4 ani de zile de o căţeluşă numită Lupiţa, care are 14 ani, are numeroase boli şi necesită îngrijire permanentă, precum şi tratament şi hrană de dietă şi analize. Mesajul lansat de Costi pe Facebook în campaniile de sterilizare a fost: “Bună ziua dragi prieteni, vreau să vă mulţumesc pentru susţinerea zilnică, vă spun că în acest an, toţii helperii, rescueri ai Vâlcii, au reuşit să conducă 1.500 de căţele şi pisici, metis-maidanez, la campanii de sterilizare. Efortul nostru ca voluntari a fost depus cu multă muncă în aceste castrări, deşi avem nevoie şi de dvs ca şi cetăţean, vă rog să vă duceţi patrupezii la sterilizat, vă rog nu mai abandonaţi, asta nu este o soluţie! Nu mai cumpăraţi, adoptaţi dacă iubiţi animalele, sunt 450 de câini în Adăpostul Feţeni, eu îmi voi continua activitatea în continuare dragii mei! Pentru adopţii: costimiti252003@gmail.com.
De povestea copilului a aflat Daniela Popovici, proprietara unui adăpost de animale din Dolj care acum vrea să îi ofere ajutorul. “O să fac cerer la centur să îl lase să îl aduc aici câteva zile să vadă adăpostul meu. De Crăciun vreau să îl rog să vină aici să petreacă sărbătorile”, spune proprietara adăpostului de la Desa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...