Actualitate

Vâlcea a trecut cu bine de ploi şi vijelii

16 localităţi, un drum naţional, două judeţene, o linie de cale ferată şi nouă reţele electrice au fost afectate de intemperii în intervalul 25 iunie, ora 18.50 – 26 iunie, ora 15.00

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a contabilizat 12 gospodării, patru locuinţe şi opt beciuri inundate. Cinci căi de comunicaţie au fost afectate, dintre care un drum naţional, două drumuri judeţene, un drum comunal, o cale ferată şi nouă reţele electrice. În zona de sud-vest a judeţului, vijeliile au făcut ravagii, sute de pomi şi arbori fiind culcaţi la pământ. “Între orele 21.30 şi 2.30, traficul feroviar a fost întrerupt între Berbeşti şi Copăceni, la kilometrul 34+500, din cauza căderilor de copaci pe linia ferată. Alte intervenţii mai complicate au fost necesare şi la deblocarea Drumului Naţional 64 Râmnicu Vâlcea – Craiova, pe raza comunei Orleşti, tot din cauza unui copac prăbuşit pe carosabil din cauza vântului puternic, dar şi pe drumuri judeţene, în special la Băile Olăneşti, unde DJ 656 a fost afecat de căderi de bolovani de pe versanţi şi la Glăvile”, ne-a declarat Dan Luciani, consilierul prefectului de Vâlcea pe probleme de comunicare.

Instituţii atente la avertizările meteo şi hidro

CJSU a continuat monitorizarea avariilor produse de intemperii şi în perioada următoare intervalului amintit. “În toată această perioadă s-au implicat operativ pentru soluţionarea cât mai rapidă a problemelor cauzate de precipitaţiile abundente sau de vijelii atât Instituţia Prefectului Judeţul Vâlcea, cât şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Secţia Drumuri Naţionale, CEZ, Sistemul de Gospodărire a Apelor şi Căile Ferate Române. Domnul prefect Dumitru Nicolae Cornoiu a apreciat seriozitatea factorilor responsabili şi măsurile de pregătire luate în momentul avertizărilor meteo”, a precizat Dan Luciani, purtătorul de cuvânt al prefecturii Vâlcea.
Intervenţii urgente au fost operate de reprezentanţii instituţiilor aminite în Alunu, Amărăşti, Băile Olăneşti, Berbeşti, Copăceni, Drăgăşani, Drăgoeşti, Glăvile, Grădiştea, Ioneşti, Lădeşti, Lăpuşata, Mateeşti, Orleşti, Râmnicu Vâlcea, Şirineasa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...