Sub Lupă

Bombă la Ocnele Mari! Candidatul PNL, urmărit de ANI şi în pericol de a fi săltat de procurorii DNA

Mihai Pătru este cercetat în stare de urgenţă de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate pentru afaceri dubioase cu terenuri, fals în declaraţii şi uz de fals

Într-un articol publicat în urmă cu mai bine de două luni, prezentam cazul unui tânăr funcţionar la serviciul de taxe şi impozite al Primăriei Ocnele Mari, care a decis să candideze la funcţia de edil. Arătam cum Mihai Pătru (Mihăiţă veterinarul, aşa cum e cunoscut în localitate) s-a apucat în buza campaniei electorale să ridice o vilă de barosan la doi paşi de sediul primăriei, pe un teren obţinut prin metode obscure ce a aparţinut domeniului public al localităţii, ignorând cele mai elementare reguli ale disciplinei în construcţii. Ulterior, am descoperit şi cine stă ascuns în spatele candidaturii lui Pătru, nimeni altul decât consilierul local Constantin Lăzăroiu, şi el fost edil, persoană determinată să rămână prin orice mijloace la cârma localităţii spre eterna propăşire a familiei şi neamurilor sale.

În urmă cu câteva zile, Primăria Ocnele Mari a primit din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) solicitarea de a răspunde urgent dacă Mihai Pătru “a făcut/face parte din categoria persoanelor prevăzute la art. (1) din Legea 176/2010 (privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice – n.r.) precum şi funcţiile deţinute şi perioada”. De asemenea, administraţiei locale i-au fost solicitate şi copii certificate ale declaraţiilor de avere şi de interese despuse de către acesta pentru perioada în care avea obligaţia legală de depunere. Articolul 1 din legea amintită prevede la alineatul 31 că dispoziţiile ei se aplică şi “persoanelor cu funcţii de conducere şi de control, precum şi funcţionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul tuturor autorităţilor publice centrale ori locale sau, după caz, în cadrul tuturor instituţiilor publice”. Asta conduce la concluzia că Mihai Pătru este în atenţia inspectorilor de integritate, prevederile legale invocate în solicitare aplicându-i-se în mod clar.

Şi-a distrus credibilitatea şi cariera cu mâna cu care a completat declaraţiile

Am consultat şi declaraţiile de avere postate de Mihai Pătru pe site-ul instituţiei din anii 2014, 2015 şi 2016. Felul diferit în care este menţionat terenul pe care îşi ridică somptuoasa construcţie din centrul localităţii ne-a făcut în sfârşit să înţelegem de ce s-a oprit brusc contrucţia după articolul nostru din luna februarie. În declaraţia din 2014, suprafaţa de 255 mp apare ca fiind situată pe strada R. V. Băbeanu nr. 19 din judeţul Vâlcea, nefiind precizată localitatea, ca fiind moştenită în 2008 de Drăghici Florinela Elena. În 2015, apare la aceeaşi adresă, cumpărată de Mihai Pătru în 2014 (?!?), ca în 2016 să apară cumpărată tot de el şi tot în 2014 (?!?), dar cu adresa corectă, adică exact cea la care a început de curând construcţia, Strada Al. I. Cuza, Ocnele Mari, judeţul Vâlcea.

Din modul în care Mihai Pătru şi-a completat cu mânuţa lui declaraţia de avere, reiese clar că interesul inspectorilor de integritate este perfect întemeiat. Ba, e chiar evident că situaţia va ajunge şi în atenţia procurorilor DNA, dacă ne bazăm pe sutele deja de speţe similare. Comparaţia între datele completate în aceste documente oficiale relevă şi modul dubios în care Pătru a intrat în posesia terenului, dar şi motivele disperării sale de a ajunge primar. Probabil că unul foarte arzător l-ar reprezenta “ştergerea urmelor”, în termeni judiciari.
Dacă mai vreţi o dovadă în plus, aflaţi că nici automobilul proprietate personală Dacia Logan nu apare în declaraţia de avere a lui Pătru în 2015, deşi în 2014 şi 2016 este menţionat. Ciudat om, nu-i aşa?

Complicitatea poate aduce şi protectorul în faţa instituţiilor de control

Protectorul lui Pătru, Constantin Lăzăroiu, este şi vicepreşedintele asociaţiei locale a crescătorilor de animale “Buridava”, entitate care a încasat anual sume consistente de la APIA. Tânăr cu două joburi, Pătru este şi tehnician veterinar, concomitent cu serviciul de funcţionar la primărie care ţine inclusiv evidenţa animalelor din localitate. Suntem curioşi câte capete a declarat asociaţia producătorilor la APIA şi dacă APIA a verificat în teren concordanţa dintre cifrele raportate şi cele reale pentru miile de euro virate de stat în conturile asociaţiei. În Consiliul Local Ocnele Mari a fost aprobată concesionarea unui islaz. Deduceţi şi singuri cam cât de multe probleme atârnă pe umerii lui Mihai Pătru şi ce-i mână în luptă pe el şi pe susţinătorii săi. Lipsa spaţiului editorial ne obligă să prezentăm într-un număr viitor alte detalii extrem de grave, oarecum îngroziţi şi noi de ce am putut afla în urma documentării complexe desfăşurate. Deocamdată, vă spunem că, încercând insistent să obţinem un punct de vedere şi de la Mihai Pătru, am ajuns la un unchi al acestuia. Nu l-am găsit la biroul din primărie în aproape nicio zi în care l-am căutat, în timpul programului, nici la prima oră măcar. Săptămâna trecută, am găsit biroul abandonat, în dezordine, cu dosare lăsate vraişte de funcţionar imediat după ce s-a suspendat din funcţie pentru a putea candida. Am încercat să întrebăm până şi neamurile de ce se ascunde de noi. Ce am aflat, într-o ediţie viitoare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

17.11.2016 - 12:10Cristi:Lăsaţi fratilor omul in pace sa-Si faca treaba la primărie ce vreti sa stea prin cîrciumi si sa vina mort de beat cum au facut ceilalţi !

17.11.2016 - 11:00BUGA BOGDAN:Mai terminati cu vrajelile de acest gen io il cunosc foarte bine pe acest om si cred ca este cel mai corect si muncitor om din judetul valcea io suant inscris in psd dar la alegerile locale am votat Mihai Patru pentru ca este un om foarte corect si ajuta pe toata lumea daca ar fi 10 ca el in valcea am avea cel mai bogat judet din tara si credetima sau interesativa despre mine la mancatorii de caca care va spun numai minciuni daca eu am vreo nevoe de primarie sau de acest primar dar nu mai suport vrajelile voastre de 2 bani..

05.06.2016 - 13:27pt PREOPINENTUL PENI: Subiectul articolelor tale va fi combatut in instanta de judecata, dupa cum stii si tu deja. Sfat... daca tie iti plac fanteziile cu rahat bumerang, atat de mult incat le invelesti in fituica ta, unde majoritatea scrierilor copy-paste, ori au autor necunoscut ori iti arogi aceasta calitate, ca sa ai si mai tarziu, trebuie sa fii atent sa nu te murdaresti. Daca nu iti cer prea mult, poate publici si foaia ta matricola de la Liceul Energetic. Sunt o persoana care te cunoaste foarte bine, ne vedem zilnic, nu o sa ma ghicesti, asa ca nu m-am dat de gol cum zici talica.

05.06.2016 - 13:01Pt preopinentul peni:Nu vrei sa ne arati diploma de jurnalist si pe celelalte "fara numar", emise cum zici tu de institutii serioase? Nu-ti place sa muncesti, iei cu copy-paste din articole mai vechi, schimbi titlul si gata; crezi ca prostesti lumea in acest fel? Afla ca te inseli!

25.04.2016 - 15:21Preopinentului:Sigur are mai multe diplome emise de instituţii serioase si importante ale statului decat ai tu! Subiectul articolului este legitim pus in dezbatere si in atentia autoritatilor. Nu mai arunca cu rahat in autor că ti se-ntoarce in ochi. Combate subiectul, acum, ca tot te-ai dat de gol.

Pagina 1 din 3 (5 comentarii din 11)

< înapoi123
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...