Politică

Blaga: Sediul Complexului Energetic Oltenia va rămâne în Târgu Jiu

Copreşedintele PNL a amintit că s-a opus mutării sediului companiilor de gaz în Bucureşti şi când era ministru colegul său Radu Berceanu

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, că sediul social al Complexului Energetic Oltenia (CEO) trebuie să rămână la Târgu Jiu, afirmând că mitingul organizat de PNL Gorj împotriva mutării sediului social al companiei la Bucureşti şi intrarea în greva foamei a copreşedintelui liberalilor gorjeni, Dan Vâlceanu, alături de mai mulţi angajaţi ai societăţii, au fost „acţiuni corecte”.
„Sediul complexului trebuie să rămână în Târgu Jiu şi vă aduc aminte că, la un moment dat, se punea problema, era ministru Radu Berceanu la Economie, ca să mute sediul companiilor de gaz în Bucureşti. Şi atunci m-am opus. În Gorj, sunt specialiştii şi cei care lucrează în zona termo şi în minerit. (...) Sediul trebuie să rămână aici şi acţiunea la care au participat colegii noştri a fost una corectă”, a precizat Blaga. Întrebat ce va face în cazul în care sediul social al CEO va fi mutat la Bucureşti, Blaga a răspuns: „Nu va trebui să fac nimic, pentru că nu se va muta. (...) Vă rog să aveţi încredere că nu se va muta de aici”.
Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis să propună Adunării Generale a Acţionarilor mutarea sediului social al companiei la Bucureşti, în urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive şi administrative, potrivit unui comunicat al companiei din 15 februarie.


În 17 februarie, peste trei mii de persoane, politicieni, mineri, energeticieni, reprezentanţi ai administraţiilor locale din judeţ şi simpli cetăţeni, au protestat, timp de o oră, în faţa sediului Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia (CEO) împotriva deciziei.
Manifestarea a fost organizată de către Partidul Naţional Liberal (PNL) Gorj, însă la miting au participat primari ai multor oraşe şi comune şi membri ai altor partide politice.
În 21 februarie, într-un alt comunicat de presă postat pe site-ul CEO, s-a revenit asupra acestui subiect: „Consiliul de Supraveghere va analiza propunerea Directoratului de reconsiderare a mutării sediului social al Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A., în urma solicitării primite din partea acestuia”.
Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga s-au aflat sâmbătă în municipiul Târgu Jiu, unde au participat la lansarea candidaţilor liberali pentru alegerile locale din luna iunie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...