Administraţie

Inspectorii ANI l-au reclamat la DNA pe primarul din Târgu Jiu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat luni, 22 februarie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cu privire la posibila săvârşire de către primarul Municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a unei infracţiuni asimilată celor de corupţie (abuz în funcţie), precum şi celei de conflict penal de interese. În calitate de ordonator de credite, edilul gorjean a semnat mai multe documente în beneficiul S.C. Pres Sanitas S.R.L. Târgu Jiu, societate de la care fiica sa, Eugenia Florinela Călinoiu (fostă Cârciumaru), a achiziţionat în 2010, prin mandatar Florin Cârciumaru, un imobil la preţul de 70.200 lei. Imobilul fusese achiziţionat anterior, în anul 2007, de către această societate comercială cu preţul de 270.000 lei. Totodată, inspectorii ANI au constatat că Florin Cârciumaru a semnat în calitate de primar trei programe de investiţii din bugetul local prin care s-au alocat fonduri pentru lucrarea “Reţea canalizare menajeră str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Municipiul Târgu Jiu”, precum şi un contract de lucrări încheiat între Primăria Târgu Jiu şi S.C. Pres Sanitas S.R.L. (11 documente întocmite pe parcursul procedurii de achiziţie, premergătoare semnării contractului de lucrări, un act adiţional la acest contract, 6 documente întocmite pe parcursul procedurii premergătoare semnării actului adiţional precum şi 6 ordonanţări de plată). Valoarea totală a beneficiului obţinut de către S.C. Pres Sanitas S.R.L. a fost de 133.509,7 lei (aprox. 29.450 euro). În perioada 2005 – 2010, Pres Sanitas S.R.L. a încheiat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu mai multe contracte în valoare totală de 35.000.000 de lei (aprox. 7,72 milioane euro).


Dacă procurorii şi instanţele de judecată confirmă faptele semnalate de inspectorii ANI, Florin Cârciumaru riscă închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Săptămâna trecută, preşedintele PSD Liviu Dragnea îl confirmase pe Florin Cârciumaru drept candidat al formaţiunii pentru un nou mandat de primar la Târgu Jiu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...