Administraţie

Centru Regional de Tenis la Tg. Jiu

Autorităţile locale din Târgu Jiu au purtat discuţii cu reprezentanţii conducerii Federaţiei Române de Tenis în vederea înfiinţării unui Centru Regional de Tenis în municipiu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Adrian Tudor.
Potrivit sursei citate, în prezent, proiectul de regionalizare a Federaţiei Române de Tenis este în dezbatere pentru a fi aprobat de către Adunarea Generală, ulterior aprobării putând fi anunţată decizia finală privind înfiinţarea centrelor regionale. Municipiul Târgu Jiu dispune de o foarte bună infrastructură pentru practicarea acestui sport generată de către cluburile private din oraş.
„Am purtat în acest weekend discuţii cu vicepreşedintele Federaţiei de Tenis, domnul Răzvan Itu, vizavi de înfiinţarea unui Centru Regional de Tenis la Târgu Jiu pentru regiunea Oltenia. Ar urma să deservească şi o parte din judeţul Hunedoara. (...) Noi ne-am dori ca acest centru să fie la Târgu Jiu având în vedere faptul că, o spun cei din Federaţie, există o foarte bună infrastructură pentru practicarea acestui sport; este o infrastructură generată de privaţi şi nu pot decât să felicit cluburile din Târgu Jiu pentru că au făcut investiţii majore în acest sens. Anul trecut, una dintre cele trei mari competiţii de juniori s-a desfăşurat la noi. Pentru oraş ar însemna competiţii de tenis naţionale şi internaţionale care ar ajuta municipiul Târgu Jiu prin ocuparea spaţiilor de cazare, este vorba apoi de imaginea municipiului pentru că există un larg interes din partea televiziunilor de specialitate şi, mai cred eu, copiii din Târgu Jiu, practicanţii acestui sport, vor avea acces mult mai uşor la experienţa şi la logistica Federaţiei”, a spus Adrian Tudor.
El a mai menţionat că administraţia locală va contribui la susţinerea respectivului proiect prin plătirea unor antrenori şi oferirea unui suport logistic.
„Noi, ca autoritate locală, ne exprimăm disponibilitatea de a susţine acest proiect. Ideea se discută încă din vara anului trecut, sunt foarte mulţi copii talentaţi şi din cauza faptului că tenisul este foarte scump, mulţi părinţi nu îi pot susţine financiar. Prin înfiinţarea acestui centru regional, prin plătirea unor antrenori şi oferirea unui suport logistic, de la echipament, terenuri etc., pot avea acces la acest sport şi copii foarte talentaţi. În circa două luni ar trebui să primim răspunsul final”, a conchis Adrian Tudor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...