Eveniment

Fost inspector ANAF, trimis în judecată de procurorii anticorupţie

În calitate de inspector antifraudă, Grigore Durlă a cerut unui denunţător ţevi, plasă de sârmă şi o canistră pentru a-l feri de controale

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate, a lui Grigore Durlă, inspector în cadrul Serviciului de control antifraudă 6 - D.R.A.F. 4 Târgu Jiu, subordonată D.G.A.F. - A.N.A.F., la data săvârşirii primei fapte, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, în formă continuată, uzurpare de calităţi oficiale şi instigare la mărturie mincinoasă. De asemenea, procurorii DNA l-au trimis în faţa instanţei şi pe Doru Bilan, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada iunie - iulie 2014 şi 27 martie 2015, Durlă a pretins şi primit la intervale diferite, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, materiale de construcţii (ţevi de metal şi plasă de sârmă) şi o canistră de metal, în valoare totală de 750 lei, de la o persoană (martor denunţător în cauză), promiţând că, în schimbul bunurilor, va interveni pe lângă colegii săi în favoarea societăţii comerciale administrate de acesta, cu prilejul controalelor fiscale efectuate la sediul firmei respective.
“La data de 06 mai 2015, inculpatul Durlă Grigore şi-a atribuit fără drept calitatea de inspector antifraudă, pe care nu o mai avea de la data de 03 aprilie 2015 (când expirase termenul de preaviz prevăzut în Ordinul Preşedintelui A.N.A.F. prin care s-a dispus eliberarea sa din funcţie), în cadrul unui control efectuat la o societate comercială din municipiul Târgu Jiu, îndeplinind acte legate de acea calitate, respectiv efectuarea de investigaţii şi evaluări de specialitate în vederea prevenirii şi descoperirii faptelor de fraudă fiscală.
Totodată, inculpatul Durlă Grigore l-a determinat pe inculpatul Bilan Doru, să facă afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale, în scopul de a-i susţine apărările în cauza penală instrumentată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova”, se arată într-un comunicat remis de DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...