Actualitate

Disperarea unei bunici care îşi creşte nepotul diagnosticat cu paralizie cerebrală

„Mama i-a murit la naştere. Eu nu am bani pentru a-l duce în Italia, la recuperare”

O femeie de 48 de ani din Seaca de Pădure-Dolj trăieşte o adevărată dramă. După ce nora acesteia a murit în sala de naştere, după ce a adus pe lume un copil cu afecţiuni cerebrale, acum femeia îi creşte cu 600 de lei pe cei doi nepoţi, de 5, respectiv 10 ani.

Coşmarul a început în august 2007. Victoriţa Geambaşu, în vârstă de 23 de ani, a fost internată la Spitalul Calafat să aducă pe lume cel de-al doilea copil. Numai că acea zi, care pentru întreaga familie trebuia să fie una dintre cele mai fericire momente din viaţă, a fost cea mai neagră zi.
„Când a mers la doctora Simona Colcea, care o avusese sub spraveghere de-a lungul celor 9 luni de sarcină, aceasta a spus să mai aştepte ceva timp până când o va băga în sala de naştere pentru că ea merge acasă, că îşi serba fiica. Nora mea s-a chinuit groaznic până când asistentele au insistat şi a venit doctora de acasă. Pe la 19.30 a venit în sfârşit doctora la spital. După ce a băgat-o în sala de naştere am văzut cum se agitau toţi. Nimeni nu îmi spunea nimic. La un moment dat, a ieşit cineva şi mi-a zis că trebuie să o ducă la Craiova, dar pe drum a murit nora mea”, povesteşte cu lacrimi în ochi femeia. Familia femeii a depus plângere la Colegiul Medicilor Dolj şi la Poliţie, dosarul fiind acum la o instanţă din Timişoara, după ce avocatul soţului victimei a cerut strămutarea de la Judecătoria Calafat, unde s-a dat câştig de cauză medicului acuzat de moartea tinerei mame. În urma diagnosticului pus de către medici, Marian Gabriel Geambaşu, în vârstă 5 ani, are nevoie de tratament de recuperare. El nu vorbeşte, gândeşte ca un copil de 6 luni şi este dezvoltat ca un copil de 3 ani. „Ni s-au recomandat de către mai mulţi medici foarte multe exerciţii pentru recuperarea lui Gabriel, fiind încadrat în gradul de handicap grav (7:1+5). L-am dus şi la Gura Ocniţei, în judeţul Dâmboviţa, pentru recuperare. Fiul meu, Florin Geambaşu, tatăl lui Gabriel, a plecat în Italia, să muncească în agricultură, pentru a strânge banii necesari, însă e destul de greu să poată strânge atâţia bani. Noi vrem să-l ducem la o clinică din Italia. Ar costa cam 2.500 de euro tratamentul”, a precizat Mariana Nedelcu, bunica lui Marian Gabriel.
Acum femeia locuieşte în Craiova din mila unei persoane care a lăsat-o să stea într-o cameră dintr-un bloc din centrul oraşului. Ea primeşte doar 600 de lei, alocaţia copilului. Cei care vor să o ajute pe femeie o pot contacta la acest număr de telefon- 0768998435.

Cod IBAN
RO12BRDE 170SV88285531700

Cod IBAN
RO12BRDE 170SV88285531700

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...