Administraţie

Patriarhul Daniel l-a “fericit” pe Liviu Dragnea cu o decoraţie

Întâistătătorul BOR a adus la Mănăstirea Hurezi o parte din moaştele Sfântului martir Constantin Brâncoveanu

Duminică, 12 octombrie, la Mănăstirea Hurezi, vicepremierul Liviu Dragnea a primit din partea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), ordinul “Sfinţii Martiri Brâncoveni” pentru contribuţia acestuia în renovarea mai multor lăcaşe de cult. Patriarhul a menţionat faptul că Liviu Dragnea este “un om de cuvânt, nu promite mult, dar când promite se ţine de cuvânt”.
Dragnea s-a declarat surprins de primirea distincţiei şi a declarat că a fost emoţionat când soborul de preoţi, în frunte cu patriarhul, i-au cântat, conform cutumei bisericeşti, “Vrednic este”. “Preafericitul Daniel mi-a spus săptămâna trecută că s-ar bucura să fiu şi eu prezent aici. Am venit cu drag, pentru că este un loc cu totul deosebit. Am avut şi onoarea să primesc această distincţie, care mă copleşeşte. Nu mă aşteptam, am fost destul de surprins de acest gest. Turismul din România ar putea aduce mult mai mult decât aduce în prezent, avem un potenţial turistic uriaş, neexploatat însă mare parte din el, iar turismul monahal la fel ar putea fi o coordonată a acestui turism, nu doar aici, la Vâlcea, pentru că nu există judeţ în ţara noastră care să nu aibă asemenea locuri sfinte. Să sperăm că în anii următori ne va preocupa mai puţin ura dintre noi şi mai mult ce ar trebui să facem bine pentru ţara noastră”, a spus Dragnea.

Alte trei mănăstiri vâlcene au primit icoane cu fragmente din moaşte

Alături de Liviu Dragnea, au mai primit distincţii pictori restauratori ai picturii Mănăstirii Hurezi, resfinţită după 300 de ani şi directorul Direcţiei pentru Cultură Vâlcea, dr. Florin Epure. Totodată, patriarhul Daniel a oferit Mănăstirii Hurezi o parte din moaştele domnitorului Constantin Brâncoveanu şi o icoană uriaşă cu Sfinţii Martiri Brâncoveni. Mănăstirile Surpatele, Brâncoveni şi Dintr-un Lemn au primit la rândul lor icoane cu fragmente din rămăşiţele pământeşti ale domnitorului Constantin Brâncoveanu.
La Mănăstirea Hurezi, patriarhul Daniel a oficiat o slujbă religioasă cu ocazia aducerii rămăşiţelor pământeşti ale domnitorului Constantin Brâncoveanu, ctitor al mănăstirii vâlcene, după 300 de ani de la martiriul său din anul 1714.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

27.10.2014 - 18:30colmitareu: Hotul ii da hotului diploma hotiei. Halal !

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...