Actualitate

Elevii din comuna Deveselu au început cursurile în şcoală reabilitată cu fonduri americane

Săptămâna trecută, elevii din comuna Deveselu, judeţul Olt, au început şcoala într-o clădire reabilitată cu fonduri americane. Copiii şi părinţii care i-au însoţit la deschiderea noului an şcolar s-au arătat încântaţi de noile condiţii în care se vor desfăşura cursurile.

Cursurile şcolii din Deveselu se vor desfăşura în două schimburi pentru a putea fi continuate lucrările de reabilitare începute în acest an, în condiţiile în care, până în prezent, imobilul a fost reabilitat numai în interior, la primul nivel. “Clădirea Şcolii Deveselu rămâne în şantier până în luna mai 2015, pentru a fi reabilitat şi etajul în interior, apoi pentru a fi reabilitată întreaga clădire în exterior şi amenajată curtea. Însă şi aşa, în şantier, condiţiile sunt mult mai bune acum, au fost reabilitaţi pereţii claselor de la parter, schimbat sistemul de iluminat, parchetul este nou, perdelele, corpurile de iluminat, sunt table noi, table magnetice”, a declarat primarul comunei, Ion Aliman.
Edilul-şef a precizat că, după finalizarea lucrărilor de reabilitare la clădirea şcolii, realizate în prezent în proporţie de aproximativ 40%, va fi schimbat şi mobilierul şcolar. Investiţia derulată la Şcoala Deveselu este realizată cu fonduri de la Ambasada SUA în România. Tot din fonduri americane se construieşte la Deveselu şi o grădiniţă nouă, al cărei termen de finalizare este în 2015.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...