Sub Lupă

Un lăcătuş de la UMC Roşiuţa plasa şefilor prostituate pentru a-i fi motivate absenţele

Procurorii DIICOT au dispus arestarea timp de 30 de zile, pentru trafic de minori şi proxenetism, a lui Aristică Benoni Bejinaru, angajat al CEO

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a dispus verificarea activităţii lui Aristică Benoni Bejinaru, angajat în cadrul unităţii, imediat ce a aflat oficial de reţinerea acestuia pentru 30 de zile, la sfârşitul săptămânii trecute, de către procurorii DIICOT. Bejinariu şi un complice, Casian Bejat-Muja, sunt acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, de activităţile acestora beneficiind, după cum reiese din rechizitoriul procurorilor, şi importanţi angajaţi ai CEO.

Corpul de Control va efectua o anchetă internă în CEO

Un comunicat de presă postat pe site-ul CEO anunţă că verificarea va fi efectuată de către Corpul de Control al societăţii, concluziile şi măsurile disciplinare aplicate salariaţilor implicaţi urmând a fi publicate tot pe site-ul complexului. “Contractul individual de muncă al angajatului Aristică Benoni Bejinaru a fost suspendat pe o perioadă de 30 de zile calendaristice, după această perioadă fiind îndeplinite procedurile de concediere, conform prevederilor Codului Muncii”, se menţionează în comunicatul de presă.
La sfârşitul săptămânii trecute, în urma a patru percheziţii domiciliare efectuate de procurorii DIICOT în locaţii din municipiul Motru şi comuna Glogova, judeţul Gorj, doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Aristică Benoni Bejinaru, 36 de ani, şi Casian Bejat-Muja, 29 de ani, au fost prezentaţi magistraţilor Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Recrutarea ziua, infracţiunile noaptea

El ar fi intrat în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu.

Procurorii susţin că, din anul 2010 şi până la data de 31 iulie 2014, Aristică Benoni Bejinaru a avut ca principală preocupare traficul de persoane şi proxenetismul, fără să excludă infracţiunile de trafic de minori.
Bejinaru este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de 8 ore. Potrivit anchetatorilor, el ar fi intrat în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu.
Timpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea.

Proxenetism mutat pe Litoral în sezonul estival

Din rechizitoriu rezultă că Aristică Benoni Bejinaru a căutat să mascheze aceste activităţi prin luarea unei false atitudini de persoană onestă cu un anume statut social şi profesional demn de admiraţie, dar care, în plan sentimental şi al relaţiilor conjugale, a folosit cele mai bune metode pentru a exploata sexual oricare din partenerele cu care a intrat în contact.
Sprijinit de Casian Bejat-Muja, o cunoştinţă mai veche, cei doi au iniţiat şi pus în aplicare planuri din ce în ce mai eficiente în racolarea tinerelor, aşa încât au format o reţea de clienţi din persoane de încredere, urmărind extinderea legăturilor cu noi persoane vulnerabile sau predispuse spre acte de prostituţie ori proxenetism.
Aristică Benoni Bejinaru şi Casian Bejat-Muja preferau ca, în perioada sezonului estival, să transporte şi să plaseze tinere pentru prostituţie pe litoralul Mării Negre, asigurându-şi astfel şi un interes de natură turistică şi de agrement.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...