Politică

PP-DD decide noua majoritate în Consiliul Judeţean Gorj

Pesediştii, peneliştii şi pedeliştii aşteaptă cu înfrigurare o şedinţă extraordinară ce va limpezi situaţia majorităţii care conduce destinele judeţului

Liderul liberalilor din Gorj, senatorul Dian Popescu, a declarat vineri, într-o conferinţă comună PNL-PDL, că au existat presiuni asupra consilierilor judeţeni liberali să vină la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de vineri, pentru a vota demiterea vicepreşedintelui CJ din partea PNL, Mădălina Ciolocoi.
“Au fost şi sunt presiuni extraordinar de mari, caracteristic PSD-ului sau liderilor PSD, presiuni asupra consilierilor judeţeni, nu numai de ordin politic, ci de multe ori şi instituţional. Atrag atenţia PSD că trebuie să se obişnuiască cu jocul democratic. Şi noi am fost împreună cu dânşii la puterea acestui judeţ şi am votat împreună, aveam o majoritate. De câteva zile s-a schimbat această majoritate. Asta e democraţia. Instituţiile statului să se sesizeze vizavi de presiunile care se fac asupra unor consilieri, fie cu serviciul, fie de altă natură. Dacă se va face această alianţă, fuziune sau cum se va decide, între PNL şi PDL, vom extinde această alianţă şi la nivelul judeţelor. În acest moment nu este o alianţă PNL-PDL, ci este o schimbare de majoritate în CJ”, a afirmat Dian Popescu.

PNL şi PDL vor schimbarea vicepreşedintelui PSD de la CJ

Dian Popescu a susţinut că PSD plănuise de mai mult timp schimbarea Mădălinei Ciolocoi din funcţia de vicepreşedinte al CJ Gorj. “PSD a cerut de urgenţă schimbarea Mădălinei Ciolocoi, asta ca o ameninţare la adresa PNL. Această ameninţare a venit cu mult înainte. Vor puterea deplină. Din punctul meu de vedere, suntem obligaţi să punem şi judeţul Gorj într-o democraţie, nu într-o dictatură şi oligarhie, cum a fost până în acest moment”, a declarat senatorul liberal.
Parcă în replică la presiunile reclamate, consilierul judeţean Dan Vâlceanu, liderul democrat-liberalilor gorjeni, a declarat vineri că membrii noii majorităţi din Consiliul Judeţean au solicitat organizarea unei şedinţe extraordinare pentru schimbarea vicepreşedintelui instituţiei din partea PSD.
Potrivit lui Vâlceanu, pe ordinea de zi se vor mai afla proiecte privind alegerea unui nou vicepreşedinte al CJ, dar şi referitor la modificarea structurii comisiilor de specialitate din cadrul instituţiei.
“Am solicitarea a 18 consilieri judeţeni pentru şedinţa extraordinară pentru data de 13 iunie, la ora 10.00. Pe ordinea de zi vor fi următoarele puncte: proiect de hotărâre privind revocarea din funcţie a domului Florescu Ciprian Adrian, vicepreşedinte CJ, proiect de hotărâre privind alegerea vicepreşedintelui CJ, privind modificarea structurii şi numirea membrilor comisiilor de specialitate ale CJ Gorj pe domenii de activitate şi proiect de hotărâre privind componenţa nominală a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Gorj”, a precizat Dan Vâlceanu.

PP-DD arată pisica PSD-ului

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, programată pentru vineri, nu s-a mai desfăşurat din cauza lipsei de cvorum, în sală fiind prezenţi doar consilierii judeţeni din partea PSD şi un singur consilier de la PNL.
În sală s-au prezentat 14 consilieri judeţeni social-democraţi, un liberal şi preşedintele CJ Gorj, în total 16 persoane, însă pentru ca şedinţa să aibă loc era necesar numărul de 17 consilieri, lipsind cei 11 de la PDL şi PP-DD şi şase liberali.
Pe ordinea de zi a şedinţei erau programate pentru aprobare două proiecte de hotărâre, unul privind schimbarea din funcţia de vicepreşedinte al CJ Gorj a Mădălinei Ciolocoi şi un altul privind alegerea înlocuitorului acesteia, dar iniţiatorul le-a retras.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...