Ultima Oră

Avocat mehedinţean, acuzat de procurorii DNA de cumpărare de influenţă

Radu Scorobete i-a promis 500 de euro unui poliţist din Lipova să intervină pe lângă procuror pentru judecarea în stare de libertate a clientului său

La sfârşitul săptămânii trecute, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara l-au trimis în judecată în stare de libertate pe avocatul mehedinţean Radu Scorobete. Acesta este acuzat de cumpărare de influenţă.

Asista o persoană arestată pentru infracţiuni rutiere

Din rechizitoriul întocmit, rezultă că, în zilele de 11 şi 12 martie a.c., Radu Scorobete a promis unui ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei oraşului Lipova că îi va remite suma de 500 de euro pentru ca acesta să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria din acelaşi oraş. Avocatul asigura asistenţa juridică unei persoane cercetate în stare de reţinere pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Potrivit procurorilor, scopul lui Scorobete ar fi fost să-l determine pe procuror să dispună faţă de clientul său o măsură preventivă, astfel încât acesta să fie cercetat în stare de libertate.

Avocatul asigura asistenţa juridică unei persoane cercetate în stare de reţinere pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

A insistat să dea banii după dispoziţia favorabilă a procurorului

“În realizarea activităţii infracţionale, inculpatul Radu Scorobete a dat dovadă de prudenţă, în sensul că s-a ferit să remită suma de 500 de euro înainte de luarea hotărârii cu privire la clientul său. Chiar a insistat ca acest lucru să se petreacă la biroul său, atunci când va avea certitudinea că suspectul va fi cercetat în stare de libertate”, se arată în rechizitoriul DNA Timişoara.
În 12 martie, anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar faţă de inculpatul Scorobete Radu, pe durata urmăririi penale. În cauză s-a beneficiat şi de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Timişoara, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar aplicată inculpatului Scorobete Radu.
Procurorii DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...