Actualitate

Trei spitale din judeţul Olt nu sunt acreditate

Managerii unităţilor de sănătate aşteaptă, în acest an, vizita Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Olt a înaintat un raport Prefecturii Olt, în care a prezentat problemele cu care se confruntă sistemul sanitar din judeţ, având mari speranţe că toate aceste deficienţe vor fi rezolvate în următoarele luni.

Problema cea mai gravă, la nivelul sistemului de sănătate din judeţ, o reprezintă faptul că trei spitale din Olt nu sunt acreditate şi aşteaptă acum vizita Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, fiind depuse deja cereri de înscriere în procedura de acreditare. Spitalele sunt programate pentru vizita de evaluare a comisiei naţionale în perioada 2012-2015 (ex. Spitalul Orăşenesc Balş - trimestrul III 2012, Spitalul PNF Scorniceşti- trimestrul II 2014, Spitalul Orăşenesc Corabia –trimestrul III 2014, etc.). Potrivit raportului întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Olt, Spitalul Orăşenesc Balş are şanse mari să obţină acreditarea pentru că reabilitarea ambulatoriului integrat s-a realizat în proporţie de 90% din fonduri europene nerambursabile, valoarea proiectului fiind de 4.974.202 lei. Datorită faptului că, în cursul trimestrului III 2012 va avea loc vizita comisiei de acreditare, a fost realizată şi reabilitarea spitalului cu fonduri proprii. De asemenea aparatura medicală a fost înlocuită în majoritatea secţiilor din fonduri proprii şi cu fonduri de la Consiliul Local. La Spitalul Orăşenensc Corabia, proiectul pentru reabilitarea ambulatoriului integrat a fost evaluat şi aprobat la finanţare.

Spitalele din Olt au fost clasificate în funcţie de competenţă

Direcţia de Sănătate Publică Olt a făcut o clasificare a spitalelor din judeţ, în funcţie de competenţă. Spitalele publice din judeţul Olt au fost clasificate în 5 categorii de competenţă, în funcţie de îndeplinirea unor cereri minime obligatorii.
-Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se clasifică în spital categoria III /nivel de competenţă mediu
-Spitalul Municipal Caracal, Spitalul Orăşenesc Corabia, Spitalul Orăşenesc Balş-categoria IV –nivel de competenţă bazal ;
-Spitalele de monospecialitate Spitalul PNF Scorniceşti şi Spitalul Psihiatrie Schitu Greci / categoria V-/nivel de competenţă limitat.
Această clasificare s-a făcut în vederea creşterii eficienţei funcţionării spitalelor prin evitarea suprapunerilor şi paralelismelor între unităţile spitaliceşti, dar şi asigurarea accesului echitabil al cetăţenilor la serviciile medicale. De asemenea, costurile de tratament vor scădea deoarece, o dată cu clasificarea în funcţie de competenţă, se va evita internarea la nivele inferioare de asistenţă spitalicească a pacienţilor cu patologii complexe, care nu pot fi rezolvaţi la acel nivel.
Clasificarea spitalelor va avea un rol esenţial în elaborarea propunerilor de modelare a finanţării suplimentare a spitalelor, pe nivele de competenţă şi performanţă şi pentru planificarea achiziţiilor de aparatură medicală.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...