Actualitate

Se caută culegători de mazăre pentru Danemarca şi Portugalia

În aprilie, la Slatina, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol

Se va munci în comunităţi internaţionale, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Culegătorii vor lucra în Portugalia în perioada 15 aprilie - 10 iunie; în Danemarca, între 10 iunie - 1 septembrie; în Portugalia, între 1 septembrie - 20 decembrie 2014. Angajatorul danez va veni în România pentru a intervieva candidaţii. Lucrătorii au ocazia de a-şi dezvolta alte abilităţi: pe lângă culesul mazărei, unii lucrători pot fi şoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători.
Cerinţele locului de muncă sunt următoarele: vârsta minimă 18 ani; cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu; muncă fizică grea, indiferent de climă; experienţă în muncă agricolă - avantaj; lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului; toleranţă şi respect pentru colegii din echipă; onestitate şi responsabilitate în toate situaţiile; atitudine pozitivă pentru dezvoltarea abilităţilor şi contribuţie pozitivă în cadrul echipei. Mai multe informaţii despre muncă se găsesc pe website-ul: www.greenpeas.dk.

507 euro salariu lunar, plus bonusuri

Plata muncii este în funcţie de cantitate şi, în acest sens, lucrătorii trebuie să fie motivaţi. În Portugalia salariul minim lunar este de 507 euro + bani de concediu + bonusuri de masă, corespunzând pentru 172 ore şi 1.950 kg pe lună, ca nivel minim de performanţă. Dacă se atinge un nivel de performanţă mai ridicat, se plăteşte cu 0,35 euro/kg ca bonus la sfârşitul sezonului. După perioada de instruire, lucrătorul trebuie să fie capabil să atingă nivelul minim, altfel poate fi concediat. În Danemarca, salariul este de 0.6 euro/kg + 12,5% bani de concediu. După o perioadă de instruire, lucrătorii trebuie să atingă nivelul minim de performanţă de 28 kg/oră, altfel pot fi concediaţi. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze.
Mai multe informaţii despre impozite: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=44252&vId=0&lang=US.

Condiţii flexibile de cazare, acces la utilităţi şi transport

În Portugalia cazarea se va face fie la hotel, fie în apartamente cu bucătărie, toalete şi duş. Costul pentru cazare/electricitate este de 3 - 6 euro/zi. În Danemarca, cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în rulote cu dormitoare. Bucătăria, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrător/zi este între 4 - 8 euro (pentru acoperirea costurilor de electricitate, apă, etc.) în funcţie de soluţia de cazare aleasă de lucrător. Transportul dus - întors România - Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. În Portugalia, transportul de la locul de cazare până la locul de muncă este gratuit. În Danemarca, pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contra cost, pentru 1,5 euro/zi/persoană; opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk.

3 aprilie, termen limită pentru înscrieri

Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.greenpeas.dk.
Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin e-mail de către angajator.
Selecţia va avea loc în prima decadă a lunii aprilie 2014, la Slatina.
Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate din judetul Vâlcea se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea.
Detaliile referitoare la data precisă, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate.
Nu sunt admise alte persoane la interviu. Termenul limită pentru aplicare: 03.04.2014.

172 de angajări la Bursa vâlceană a locurilor de muncă verzi

1.498 dintre cei peste 4.000 de vâlceni aflaţi în căutarea unui loc de muncă au fost selectaţi în vederea susţinerii interviului de angajare sau a probei de lucru vineri, 21 martie. Selecţia s-a făcut de AJOFM Vâlcea, la Centrul Regional pentru Formarea Profesională a Adulţilor Râmnicu Valcea, cu ocazia “Bursei locurilor de muncă verzi”. 83 de societăţi comerciale, din care 73 au fost prezente în Bursă, au pus la dispoziţia şomerilor 435 locuri de muncă vacante, la care s-au adaugat cele 200 de posturi disponibile prin reţeaua EURES România. 172 de şomeri s-au angajat pe loc în diverse meserii. Angajatorii care au încadrat în muncă şomeri din categoriile prevazute de Legea 76/2002, la art.80 şi art.85, vor beneficia de subvenţionarea locului de muncă din bugetul asigurărilor sociale de şomaj pe o perioadă de un an de zile. “Participanţii interesaţi au fost informaţi şi consiliaţi cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau despre cum se redactează o scrisoare de intenţie. Alternative ocupaţionale adresate şomerilor au venit din partea Centrului Militar Judeţean Vâlcea, pentru cei ce vor să urmeze o carieră militară, dar şi de la compartimentul EURES, din cadrul AJOFM Vâlcea, pentru cei interesaţi să lucreze în alte ţări din Uniunea Europeană. Următoarea bursă va avea caracter general şi se va organiza la nivel naţional, inclusiv la Râmnicu Vâlcea, pe data de 25 aprilie”, a declarat directorul executiv al AJOFM, ec. Gabriel Albinaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

25.03.2014 - 08:45tomescu:cine pleaca pentru maxim 700 euro din care scazi cheltuielile deci ramane cu undeva 450-500 euro dupa o luna de munca fara sa iei in calcul si masa zilnica, deci teapa , prostie sau cretinism ..se merge pentru un castig TEORETIC DE 380-4OO EURO dupa aproximativ 13 kg mazare pe ora timp de o luna......hotie,prostie sau cretinism.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...