Politică

Cristian Buican: “PSD Vâlcea îşi va pune în funcţii lipitorii de afişe!”

Preşedintele PNL Vâlcea şi-a apărat partidul în cadrul conferinţei de presă a PNL, spunând că opinia publică a perceput greşit ieşirea de la guvernare

“Oamenii cred că PNL e vinovat de ruperea USL. PSD a încercat încă de la începutul activităţii Cabinetului Ponta II să scoată liberalii de la guvernare. Am fost împiedicaţi constant să ducem la îndeplinire obiectivele liberale din programul USL”, a declarat deputatul liberal Cristian Buican în cadrul conferinţei de presă a PNL de vineri, 28 februarie. Cu privire la schimbările din funcţii ce urmează să aibă loc, Buican e convins că preşedintele CJ şi al PSD Vâlcea, Ion Cîlea, vrea să “înroşească” deconcentratele. “Sunt convins că domnul preşedinte Ion Cîlea va pune în discuţie schimbarea prefectului şi înlocuirea sa cu Grigorescu sau cu Buşu, deci cu un lipitor de afişe al PSD. Va încerca, mai mult ca sigur, să schimbe şi şefii deconcentratelor din administraţie, deşi aici îi va fi mai greu, pentru că acei oameni sunt profesionişti, şi-au obţinut posturile prin concurs”, a mai spus Cristian Buican. În replică, Ion Cîlea a afirmat că nu are nicio intenţie să facă schimbări urgente. “Vreau să-i liniştesc pe foştii noştri aliaţi. Nu voi trece la măsuri de schimbări rapide, ci voi acţiona cu răbdare şi mă voi gândi de zece ori înainte de a lua vreo decizie. Vom analiza cu maximă atenţie fiecare caz în parte şi nu vom da năvală să-i schimbăm pe cei desemnaţi în funcţii de PNL. Să nu vă surprindă că pe unii dintre ei îi vom menţine în continuare”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea. În altă ordine de idei, liderul liberal Cristian Buican consideră că prima prioritate a PNL Vâlcea este, în momentul de faţă, campania electorală pentru europarlamentare. El doreşte ca PNL Vâlcea, filială fruntaşă, să obţină 25% din voturi, adică mult peste media PNL-ului pe ţară.

Liberalii nu vor să apere baronii în faţa justiţiei

Bogdan Pistol, încă vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, consideră că ruperea a pornit de la a doua condamnare cu executare a lui Adrian Năstase. “Atunci când Năstase a fost a doua oară condamnat, probabil că PSD s-ar fi aşteptat să sărim şi noi, numai că PNL este mai aproape de statul de drept şi noi nu protejăm baroni locali. Şi pe noi ne-a afectat emoţional condamnarea lui Relu Fenechiu, dar PNL nu a sărit să atace justiţia şi statul de drept. Asta nu le-a convenit pesediştilor”, a declarat Bogdan Pistol. Pistol a vorbit şi despre eventuala schimbare a sa din funcţie, admiţând că, pentru “binele partidului”, a acceptat un compromis cu Ion Cîlea referitor la proiectul alocărilor de fonduri primăriilor, susţinut de liberali în CJ. Pe surse, ştim că PSD Vâlcea a încercat nişte negocieri cu PP-DD şi PD-L, dar acestea se pare că au eşuat. În consecinţă, postul domnului Pistol rămâne sigur.

Peneliştii au fost slabi în raport cu PSD

Senatorul Dan Niţu, prezent la aceeaşi conferinţă, a vorbit şi el despre ruperea USL. Acesta a precizat că anumite compromisuri făcute de liberali, care la vremea lor poate au fost “benefice”, au dus la destrămarea Uniunii. Cedarea portofoliului Justiţiei, migrările în masă de la PP-DD şi PD-L către PSD, răspunsurile întârziate sau chiar inexistente la neaplicarea măsurilor de dreapta din partea PNL sunt doar câteva dintre semnele de slăbiciune de care liberalii au dat dovadă. “Singurele măsuri luate de guvernul Ponta II, într-un an de guvernare, au fost măsuri de stânga, făcute doar pentru a-şi dimensiona propriul electorat. Măsurile liberale au fost amânate pentru viitor, fără a exista un calendar de aplicare a lor. Toate ministerele date liberalilor, de când a fost instalat executivul, au fost golite de substanţă. Ne-au dat Ministerul Economiei, din care au smuls Energia, cea bănoasă, rămânând la liberali problemele. Ne-au dat Turismul, din care PSD a luat Dezvoltarea, atunci când au spart Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. De aceea s-a întâmplat şi anomalia nefinanţării pârtiei de schi de la Obârşie. Ne-au dat Pădurile şi Apele, dar Ministerul Mediului a avut cu totul alt buget, în timp ce la Păduri doamna Varga a avut un buget cât al comunei Bragadiru. La fel şi Transporturile, au luat autostrăzile şi ne-au lăsat cu uliţele. PNL a făcut prea multe compromisuri!”, a declarat senatorul Niţu.

PNL, atacat cu toate armele propagandistice de foştii aliaţi

Cu puţin timp înaintea “divorţului” USL, Direcţia Naţională Anticorupţie l-a reţinut pe Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru 24 de ore, fiind acuzat de favorizarea infractorului şi de influenţare a declaraţiilor în dosarul Carpatica. Procurorii anticorupţie au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, însă Ruşanu a ieşit după o zi de reţinere. Tot DNA a cerut procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ să solicite Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, pentru abuz în serviciu şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a condus Ministerul Finanţelor. Imediat ce “divorţul” a devenit evident, au fost făcute publice rezultatele unui sondaj de opinie realizat de CSCI. Potrivit acestora, Crin Antonescu este considerat principalul vinovat de criza din USL. Mai mult, conform studiului, preşedintele PNL este cel care ar fi promovat cel mai puţin obiectivele Uniunii Social Liberale. Victor Ponta este doar 14% vinovat, iar preşedintele PC Daniel Constantin ar duce pe umeri doar 4% din responsabilitate, fiind, ce coincidenţă, acelaşi procent al Partidului Conservator.

Vin ai noştri, pleacă ai noştri, noi rămânem tot ca proştii!

Liberalii, văzând că sunt trataţi din ce în ce mai mult ca nişte ciumaţi, au hotărât că este cazul să-şi facă bagajele şi să fugă undeva departe, pe o insulă. În felul acesta, fără “ciuma liberală” umblând prin holurile Palatului Victoria, se poate guverna liniştit împreună cu uneperiştii, peciştii şi udemeriştii. Având în vedere “vânătoarea de vrăjitoare galbene”, care a început chiar dinainte de ruperea Uniunii Social - Liberale, întărită odată cu devierea lui Tăriceanu şi cu repoziţionările bruşte împotriva liberalilor prin mai multe publicaţii, este greu de crezut că domnul Antonescu va mai avea vreo şansă reală la funcţia de preşedinte al României. Unii sunt dezamăgiţi, alţii sunt mulţumiţi de felul în care au evoluat lucrurile. Fericiţi sau trişti, cert e că românii au fost luaţi de proşti, încă o dată şi nu pentru ultima oară, de cei consideraţi ultima speranţă a clasei politice româneşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

05.03.2014 - 12:25cineva:Pistol....un nimeni in politica....o nulitate care tine cu dintii de functii si care pupa acolo unde trebuie ca un milog.un jeg de om

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...