Politică

Elena Udrea: “Să ne susţină PNL candidatul la Preşedinţie!”

Figuri notorii la nivel naţional ale Partidului Mişcarea Populară (PMP) au descins în două municipii cu nume rezonante, Craiova şi Drăgăşani

Sâmbătă, 22 februarie, fostul ministru al dezvoltării din guvernarea PDL de numele căreia se leagă cea mai importantă investiţie în judeţul Vâlcea din perioada guvernării PDL, domeniul schiabil Vidra, deputatul Elena Udrea a preferat să-şi concentreze orele alocate deplasării în Oltenia pe dialogul cu membrii şi simpatizanţii din Craiova. În schimb, preşedintele Eugen Tomac şi câţiva colegi, toţi bărbaţi, şi-au făcut timp să inaugureze şi sediul PMP din oraşul vinului. Prin declaraţiile publice făcute, liderii PMP şi-au menţinut distanţa faţă de PNL, în special faţă de preşedintele acestei formaţiuni, Crin Antonescu, ferindu-se cu mare grijă de capcana unei continuări a USL ca alianţă funcţională a liberalilor cu PSD.

“PSD va avea mereu candidat propriu!”

În conferinţa de presă susţinută la Craiova, deputatul Elena Udrea a declarat că PMP ia în calcul ca, în cazul ruperii USL, PNL să susţină candidatul acestui partid în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de la sfârşitul acestui an. “Pe termen scurt, nu ne propunem o alianţă, pentru că PNL nu îşi poate schimba năravul atât de repede. Îşi poate schimba discursul domnul Antonescu, încercând să recucerească un electorat pe care l-a ignorat, de care şi-a bătut joc alături de PSD, nu a ţinut cont de electoratul pe care acum încearcă să îl sensibilizeze. Văzându-se în situaţia previzibilă... Eu nu ştiu ce speranţe a avut – asta arată şi cât de bun politician este – dacă şi-a imaginat vreodată că PSD îl va susţine la Preşedinţie. PSD va candida mereu cu candidat propriu, că aşa face un partid comunist. Dacă dânsul a crezut vreodată că va avea susţinerea pentru prezidenţiale, acum se dovedeşte că s-a înşelat, însă nu este vina electoratului. Dacă vorbim de posibilitatea de a susţine un candidat la Preşedinţie care să bată candidatul PSD, adică să îl bată de Victor Ponta, atunci ar putea fi o situaţie de luat în calcul, pentru că orice rău este mai mic decât să avem un preşedinte pe următorii zece ani de la PSD”, a spus Udrea.

Gelu Vişan i-a dăruit Elenei Udrea o paporniţă cu praz

Udrea a adăugat însă că PMP are în vedere susţinerea propriului candidat de către PNL. “Noi luăm în calcul să ne susţină PNL candidatul nostru în turul doi şi, mai ales, ne bazăm pe electoratul de centru-dreapta care ar fi şi al PNL şi care ar vota cu candidatul Mişcării Populare în turul doi. Deci, aşa am vedea colaborarea cu PNL”, a afirmat Elena Udrea. Întrebată despre propria candidatură la Preşedinţie, Udrea a susţinut că nu s-a pus în interiorul PMP problema candidatului la prezidenţiale, atenţia fiind îndreptată pe moment asupra alegerilor europarlamentare. PMP a avut, sâmbătă, la Craiova, o întâlnire regională. La finalul manifestării, liderul PMP Dolj, Gelu Vişan, i-a dat Elenei Udrea, pe scena Filarmonicii Oltenia, o paporniţă cu praz.

"Noi luăm în calcul să ne susţină PNL candidatul nostru în turul doi şi, mai ales, ne bazăm pe electoratul de centru-dreapta care ar fi şi al PNL şi care ar vota cu candidatul Mişcării Populare în turul doi. Deci, aşa am vedea colaborarea cu PNL.", Elena Udrea, deputat PDL

Tomac: “Prezidenţiabilul dreptei, stabilit după europarlamentare”

Sâmbătă, sediul PMP Drăgăşani a fost inaugurat în prezenţa preşedintelui Eugen Tomac şi a colegilor săi din conducerea naţională Cristian Preda (fost europarlamentar PDL), Daniel Funeriu (fost ministru al educaţiei) şi Toader Paleologu (fost ministru al culturii şi cultelor). Eugen Tomac (deputat de în colegiul 2 Diaspora) nu şi-a ascuns reticenţa în privinţa candidaturii liderului PNL Crin Antonescu la funcţia de Preşedinte al României din partea tuturor formaţiunilor de dreapta. “În primul rând, Crin Antonescu ar trebui să îşi ceară scuze poporului român pentru faptul că l-a readus în scena politică pe Dan Voiculescu, cel care a stat la baza suspendării lui Traian Băsescu”, a declarat Tomac, la Drăgăşani. El s-a arătat încrezător că, în perioada următoare, mulţi membri ai PNL se vor îndrepta spre PMP, partid care, speră el, va obţine un scor de două cifre la alegerile europarlamentare. Abia ulterior se va decide cine va fi prezidenţiabilul zonei de dreapta de pe eşichierul politic românesc.

Băsescu, tigru “diluat” sau vin “feroce”?

Cristian Preda, fostul europarlamentar PDL, actualmente membru PMP, le-a transmis sâmbătă membrilor organizaţiei din Drăgăşani că unificarea concretă a dreptei va avea loc între cele două tururi ale prezidenţialelor, moment în care se va decide sprijinul pentru candidatul de dreapta care va accede în “finală”. Preda este convins că acesta nu va fi Crin Antonescu, ci candidatul Partidului Mişcarea Populară. Daniel Funeriu, la rândul său, a declarat la întâlnirea de la Drăgăşani, că nu îi este ruşine de faptul că oamenii PMP se trag de la Traian Băsescu, ba, mai mult, este chiar mândru de asta, deoarece PMP şi Băsescu, deopotrivă “militează pentru o justiţie independentă şi o educaţie de calitate”. Toader Paleologu chiar l-a comparat pe Băsescu cu vinul de Drăgăşani, dar şi cu o felină feroce: “Singura mea legătură cu municipiul Drăgăşani este vinul. Eu am stat departe de Traian Băsescu, dar l-aş putea compara pe domnul preşedinte cu vinul, care cu cât este mai vechi cu atât îi creşte valoarea. L-am văzut pe Traian Băsescu la Cluj şi am avut impresia că văd un tigru bătrân, dar unul feroce, după zece ani de mandat. Deşi mulţi i-au cântat prohodul, Traian Băsescu rămâne cel mai puternic lider politic al contextului. Revenind la vin, cum se spune în popor, nicio masă nu este bună dacă nu are şi vin, asta lipseşte în acest moment PDL-ului, vinul”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...