Administraţie

“Supertehnologizarea” Primăriei Râmnicu Vâlcea continuă şi în 2014

În 2013, executivul a cheltuit 1,8 milioane de euro pe echipamente IT şi softuri, iar în 2014 încă 222.000 de euro

Primăria Râmnicu Vâlcea este, de ceva vreme, acoperită de o umbră. O umbră a găştilor, a petelor, a imoralităţii şi, desigur, a achiziţiilor cu încredinţare directă. Anul trecut, Primăria Râmnicu Vâlcea a achiziţionat calculatoare, consumabile, electronice şi softuri în valoare de aproape două milioane de euro. Suma, lăsând la o parte faptul că este una imensă, a ajuns în vistieria unei singure firme, pe care o putem numi deja de casă: Uncle Sam, controlată de Nicolae Sfrânciog.
Ce are firma domniei sale aşa deosebit de este singura din zecile din Vâlcea în domeniu “demnă” de a încheia contracte cu Primăria Râmnicu Vâlcea? Pentru a răspunde la întrebare, trebuie să ne întoarcem puţin în timp.

Executivul pierde un proces în favoarea sponsorului candidatului USL

Nicolae Sfrânciog, patronul firmei Uncle Sam, a achiziţionat, în anul 2010, de la Adrian Panduraşu, consilier local PNL, un teren mai mic de 500 de metri pătraţi, undeva lângă Parcul Zăvoi. Sfrânciog intenţiona să înfiinţeze acolo un centru de consultanţă şi de expoziţie pentru echipamente de producere a energiei verzi, în valoare de un sfert de milion de euro.
După ce şi-a luat avizele pentru construirea obiectivului, Sfrânciog s-a blocat în lipsa cvorumului CL Râmnicu Vâlcea, astfel, hotărârea Consiliului Local referitoare la aprobarea documentaţiei de urbanism pentru modificarea Planului Urbanistic Detaliat nefiind adoptată nici în 2010, nici un an mai târziu.
Primarul de la acea vreme, Romeo Rădulescu, împreună cu Grig Crăciunescu, dar şi cu Ion Gigi Matei, a explicat că o asemenea hotărâre nu putea fi adoptată, deoarece pe certificatul de urbanism scria negru pe alb că destinaţia terenului, aceea de parcare, nu poate fi schimbată şi că nici nu se poate construi pe acel teren.
Aşa că Nicu Sfrânciog a acţionat în instanţă Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, a câştigat, iar Executivul din perioada procesului, care se schimbase între timp, nu a mişcat un deget pentru a face recurs. Astfel, s-a finalizat prima “înţelegere” dintre Nicolae Sfrânciog şi primarul Râmnicului, încă din primul an de mandat al actualului primar.
Tot în 2012, în campania electorală pentru alegerile locale, Sfrânciog s-a ocupat intens de partea tehnologică şi IT a campaniei candidatului USL la Primăria Râmnicului, punându-i la dispoziţie şi aparate telefonice, calculatoare, laptopuri, imprimante etc.

Softuri costisitoare pentru urmărirea activităţii online a funcţionarilor

Aşa că, în perioada 2012 – 2013, Uncle Sam a fost firma care a băgat pe gât aproape tuturor şcolilor din Râmnicu Vâlcea sistemele de supraveghere video, la preţuri exagerat de mari şi, bineînţeles, folosindu-se de influenţa numelui primarului. În cazul protestelor reprezentanţilor unităţilor de învăţământ, căci a existat şi aşa ceva, Sfrânciog răspundea cu insulte şi cu ameninţarea că oricând pot fi zburaţi din posturi dacă nu acceptă preţurile impuse.
Şi pentru că s-a văzut că se poate, în anul 2013, peste 1,8 milioane de euro au ajuns să fie cheltuiţi pentru calculatoare, soft, camere de supraveghere, imprimante etc., toţi banii ajungând la Uncle Sam. Ca un exemplu, Executivul local a achiziţionat un program de supraveghere a angajaţilor Primăriei, care să monitorizeze cât timp petrec aceştia pe internet, pe Facebook, pe căsuţa de e-mail sau pe site-urile porno, deşi acest serviciu, la solicitare, poate fi pus la dispoziţie de către STS, fără costuri, oricărei primării din ţară, conform spuselor unui reprezentant al opoziţiei.

AF reactivată, “vehicul” ascuns de ochii DNA pentru noi comenzi din bani publici

Din 24 aprilie 2013, de când cei de la DNA au vizitat sediul firmei Uncle Sam şi, o zi mai târziu, Primăria Râmnicu Vâlcea, luând cu ei şi un “suvenir”, Nicolae Sfrânciog, ca orice patron prudent, s-a făcut cuminte şi a avut grijă ca Uncle Sam să nu mai colaboreze cu Primăria.
Cu toate acestea, nu a fost suficient de prudent, deoarece, ca ciuperca după ploaie, a apărut o altă firmă, ADIROV, din Mănăstirea Schitu – Jgheaburi, care a preluat “sarcinile” Uncle Sam pentru anul în curs. Este vorba de o fostă asociaţie familială, care a fost radiată în 20 mai 2010 şi pe care Sfrânciog a reactivat-o ca să îşi poată duce la bună îndeplinire afacerile cu Executivul local.
Pentru anul 2014, achiziţiile de echipamente IT, consumabile, periferice şi softuri sunt stabilite la aproximativ 10 miliarde de lei vechi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...