Politică

Duicu îl face pe Bălu „dobitoc” şi „idiot”

Limbajul suburban aparţine unor oameni politici cu greutate, care îşi spală rufele în public. Pe scurt, “diplomaţie” de cartier.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, l-a făcut „idiot” şi „dobitoc” pe senatorul PDL de Mehedinţi Marius Bălu, după ce acesta din urmă a acuzat ilegalităţi în procedura de achiziţie a aparaturii pentru Blocul Materno Infantil din Drobeta Turnu Severin. Nici Bălu nu se lasă mai prejos şi îl face pe Duicu „complexat şi frustrat”.
Senatorul PDL Mehedinţi, Marius Bălu, a declarat că organele competente ar trebui să aibă în vizor faptul că preţul de achiziţie al aparaturii medicale de la Blocul Materno Infantil din Severin a crescut suspect de mult, de la 2,5 milioane de euro la circa 4 milioane de euro, insinuând că preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, ar lucra necurat. Replica dură a lui Duicu nu s-a lăsat aşteptată: Domnul Bălu, din punctul meu de vedere, este un idiot şi un dobitoc”, a declarat Adrian Duicu.

Bălu: „Diferenţa este enormă!”

Clădirea Blocului Materno Infantil din Drobeta Turnu Severin, a cărei construcţie a început în anul 1990, a fost inaugurată, fără aparatură, în data de 1 august 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, promiţând atunci că unitatea va fi dotată cu aparatură în scuirt timp, cel mai târziu „la finele lunii noiembrie se va naşte primul copil în noua maternitate”. Blocul Materno Infantil este în continuare gol şi nu a fost dat în folosinţă până în luna decembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi susţinând că sunt în derulare procedurile de achiziţie a aparaturii în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro în sistem de liesing financiar. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, senatorul PDL Marius Bălu a acuzat ilegalităţi în procedura de achiziţie a aparaturii în ultima conferinţă de presă susţinută la începutul lunii decembrie la sediul PDL Mehedinţi. „Procedura este total ilegală, suma este mult mai mare faţă de suma estimată în proiect pentru a se dota, ştiu foarte bine proiectul Blocului Materno Infantil, doar eu l-am făcut. Este vorba despre 2,5 milioane de euro necesari pentru dotare. De unde a apărut suma de aproape patru milioane de euro din caietul de sarcini aferent acestei achiziţii? La licitaţie a apărut o singură firmă, este un aranjament foarte clar. Diferenţa este enormă, diferenţa trebuie să dea de gândit tuturor organelor competente”, a declarat Marius Bălu. Acesta a mai explicat atunci că hotărârea Consiliului Judeţean de aprobare a finanţării pentru dotarea cu aparatură a BMI este ilegală şi, în plus, contractul de împrumut în sistem de liesing financiar nu are avizul Ministerului Finanţelor, aviz absolut obligatoriu.

Explicaţiile baronului, finalizate cu lovituri de ciomag

În replică, vineri, 13 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Spitalul Judeţean Mehedinţi, preşedintele CJ, Adrian Duicu, l-a făcut “idiot” şi “dobitoc” pe senatorul Marius Bălu, despre care a spus că în mandatul de preşedinte al CJ Mehedinţi “n-a făcut nimic în sistemul sanitar”.Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, a explicat că motivele care au făcut ca noua maternitate să nu fie dotată cu aparatură până în luna decembrie, aşa cum a promis, sunt legate de procedurile ce trebuie urmate pentru accesarea unui împrumut în sistem de leasing finaniar. „Faptul că astăzi s-a întârziat şi nu suntem în situaţia, aşa cum am promis, ca până la finele lunii decembrie să se nască în maternitate, nu se datorează decât faptului că legislaţia, etapele care trebuie parcurse au un curs firesc pe care nu poţi să-l depăşeşti. Dacă-l depăşeşti, îl încalci, dacă îl încalci, ai probleme”, a mai spus Duicu. Conform preşedintelui CJ Mehedinţi, la licitaţia publicată pe SEAP, pentru dotarea Blocului Materno Infantil cu aparatură s-a înscris o singură firmă, licitaţia a fost adjudecată, s-a trecut de etapa tehnică a procedurii, urmând să se realizeze precontractul şi mai apoi documentaţia să fie depusă la Minsiterul Finanţelor pentru a obţine avizul Comisiei de avizare, necesar pentru obţinerea finanţării.„Faptul că a venit o singură firmă, nu este vina nimănui, este singura firmă care s-a înscris. Nu-şi permite nimeni să facă un contract ilegal, pentru că nici nu se poate să faci un contract ilegal, doar pe vremea PDL-ului puteai să faci contracte ilegale, pentru că după ce s-a adjudecat şi a fost singura firmă, s-au depăşit cele 45 de zile care a stat pe SEAP, este un termen pe care se stă pe SEAP, 45 de zile, poate înţelege şi Bălu cum se face, că a stat degeaba patru ani de zile preşedinte la Consiliul Judeţean. După 45 de zile s-au deschis ofertele. Prima ofertă care a fost finalizată a fost etapa tehnică, etapa tehnică în ce a constat? Ca toate caracteristicile şi datele tehnice pe care le-am solicitat prin caietul de sarcini să se regăsească în această adjudecare. Până nu fiecare meic, fiecare specialist, fiecare şef de secţie nu a convenit cu firma care a adjudecat, nu şi-a pus semnătura şi ştampila că este de acord cu aparatura care va fi adusă, nu s-a trecut de faza tehnică. S-a depăşit etapa tehnică, s-a trecut la a doua fază, etapa economică. Zilele trecute, împreună cu firma care s-a ocupat de finanţare, a fost întâlnirea cu juriştii, cu aparatul Consiliului Judeţean, cu aparatul spitalului. A treia etapă care urmează este precontractul, împreună cu alte două etape finalizate, se face un draft de documente, care merg la Ministerul Finanţelor, la Comisia de avizare de care vorbea domnul Bălu. Deci domnul Bălu, din punctul meu de vedere este un idiot şi un dobitoc”, a mai spus Adrian Duicu.

Bălu: „Duicu e complexat, frustrat, disperat!”

Senatorul Marius Bălu, fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, a răspuns jignirilor aduse de Adrian Duicu folosind alte jigniri, catalogându-l pe actualul preşedinte al CJ Mehedinţi drept „complexat, frustrat şi disperat”. „Pentru mine, această reacţie deplasată certifică faptul că am avut dreptate, procedura este total ilegală, lucru confirmat şi de către Ministerul Finanţelor şi am devoalat un plan de a fura 1,5 milioane de euro. Este foarte clar că Duicu este un tip complexat, frustrat şi disperat că după aproape doi ani, judeţul Mehedinţi este pe buza prăpastiei. Obiectivul meu politic este binele mehedinţenilor şi nu reeducarea unui personaj ca Adrian Duicu. Unde nu există cei şapte ani de acasă nu am ce să comentez”, a declarat Marius Bălu. Lucrările de construcţie a Blocului Materno-Infantil din Drobeta Turnu Severin au fost începute în anul 1990, de către Hidroconstrucţia, iar ulterior au fost oprite. În 2009, clădirea a trecut în administrarea Consiliului Judeţean Mehedinţi, iar în octombrie 2009 s-a făcut licitaţia pentru continuarea lucrărilor. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproximativ 59 de milioane de lei, (aproximativ 13,5 milioane euro), lucrările fiind realizate de S.C. Confort S.A. Actuala maternitate din Drobeta Turnu Severin funcţionează într-o clădire construită în 1930 şi care a avut iniţial destinaţia de hotel. În ultimii zece ani, maternitatea nu a mai fost autorizată de către Inspectoratul de Stat în Construcţii, întrucât imobilul a fost afectat de două cutremure de-a lungul timpului, pereţii stau să cadă, prin tavan se scurge apa la fiecare ploaie, iar o parte din aparatură este veche de 35 de ani.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...