Politică

Liberalii din Severin au decis: Daniel Cârjan preşedinte

Alegerile din cadrul organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin l-au reconfirmat în funcţie pe tânărul preşedinte al filialei

Tânărul Daniel Cârjan a mai câştigat un mandat de preşedinte la PNL Severin. În urma alegerilor de săptămâna trecută, acesta l-a învins pe principalul adversar, Ion Sârbulescu, la o diferenţă mare de voturi.

Reconfirmat prin alegeri democratice în funcţie, pe cai mari cum se spune, preşedintele PNL Severin, Daniel Cârjan, este hotărât acum să-i dea cezarului ce-i al cezarului. Adică să-şi recapete funcţia de viceprimar al Severinului aşa cum prevede protocolul USL. Protocol, însă, pe care, cu câteva luni în urmă, consilierii locali severineni PSD l-au încălcat şi au votat ca viceprimar în locul lui Cârjan un ex-liberal, pe Romică Vâlcu. „Vom uza de toate drepturile pentru obţinerea de către partidul nostru a funcţiei de viceprimar al Severinului, aşa cum prevede protocolul USL, care a fost încălcat de PSD şi dacă va fi cazul vom cere mediere de la centru şi chiar ne vom adresa şi instanţei”, a declarat Daniel Cârjan.

Tânărul Cârjan era favorit

Daniel Cârjan este hotărât acum să-i dea cezarului ce-i al cezarului. Adică să-şi recapete funcţia de viceprimar al Severinului, aşa cum prevede protocolul USL.

Scorul la alegeri a fost de 390 de voturi pentru Daniel Cârjan şi 257 pentru Ion Sârbulescu. Câştigătorul alegerilor, Daniel Cârjan, a declarat imediat după anunţarea rezultatului că a avut încredere în colegii liberali că vor vota pentru „un PNL modern”. „Am avut încredere în colegii liberali că îşi doresc un PNL modern, un PNL care să privească spre viitor şi mai ales eram convins că îşi vor dori un PNL care să nu fie sub influenţa nimănui din afara Partidului Naţional Liberal”, a spus Daniel Cârjan. Liberalul Virgil Popescu, vicepreşedintele Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor, omul care a anunţat că va candida în septembrie 2013 la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi, a declarat că rezultatul acestor alegeri este meritul întregii echipe care l-a sprijinit pe Daniel Cârjan: „Este un rezultat normal şi planificat, am muncit mult pentru asta şi am câştigat, e normal. E meritul lui Dan şi a întregii echipe”, a declarat Virgil Popescu.

Vela: “A fost un vot corect!”

Preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, primarul Caransebeşului, a declarat că votul a fost unul corect şi democratic. „Este un vot democratic, recunoscut de toţi candidaţii ca fiind un vot corect, inclusiv de reprezentanţii în comisia de votare din partea candidaţilor care au pierdut această competiţie, au recunoscut că votul a fost transparent, corect, numărătoarea absolut corectă şi acesta este rezultatul. Îi doresc succes noului preşedinte, sper ca şi candidatul care a pierdut să facă în continuare echipă cu colegii din biroul municipal Drobeta Turnu Severin şi să se apuce să construiască în sensul de a organiza registrul votanţilor, reţeaua electorală, organizaţii de cartier şi organizaţia aceasta municipală a reşedinţei de judeţ din Mehedinţi să ajungă să fie în perspectivă una dintre cele mai reprezentative din judeţele ţării”, a spus Marcel Vela. Rezultatul alegerilor de la PNL Drobeta Turnu Severin a fost oarecum previzibil. Daniel Cârjan s-a bucurat de sprijinul a peste 80 la sută din echipa judeţeană a partidului, dar şi a conducerii centrale a partidului. Fostului senator Ion Sârbulescu i s-a reproşat o apropiere prea mare de PSD Mehedinţi. De altfel, el a fost o perioadă scurtă membru PSD, în 2008, când chiar a candidat pentru funcţia de primar sub sigla social democraţilor, însă a fost înfrânt de actualul primar Constantin Gherghe.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...