Eveniment

Nuntă şi înmormântare „la pachet”

Tatăl unei mirese din Gorj a decedat pe nepusă masă în timpul ceremoniei. Rudele acuză acum intervenţia tardivă a ambulanţei.

Un bărbat de 46 de ani a murit sâmbătă seară în timpul nunţii fiicei sale, în comuna Padeş, din judeţul Gorj, rudele acestuia acuzând echipajele de la Salvare că nu au intervenit la timp pentru a-l salva. Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, dr. Dan Vâlceanu, susţine că va deschide o anchetă administrativă pentru a vedea ce s-a întâmplat în acest caz. Doru Şerbănescu este din judeţul Mehedinţi, fiind domiciliat în Baia de Aramă, iar sâmbătă a fost toată ziua la Padeş, în judeţul vecin, unde îşi mărita fata cea mare. Fratele acestuia, Nicolae Şerbănescu, povesteşte că, sâmbătă după-amiază, bărbatul s-a întins pe pat pentru a se odihni, iar ulterior nu s-a mai trezit, echipajele medicale chemate în ajutor sosind cu întârziere. „A fost de dimineaţă la toate obiceiurile care sunt conform tradiţiei la noi, iar după-amiază, pe la 16.00, a zis că se pune un pic în pat pentru a se odihni. Pe la 18.00 şi câteva minute, când am venit, am văzut că nu se trezeşte şi atunci am sunat la 112. Era încă în viaţă. A venit un echipaj SMURD de la Motru, în loc să vină unul de la Baia de Aramă, care e mult mai aproape. Pompierii nu au avut ce să-i facă şi am sunat iar la 112, iar după vreo două ore a venit o salvare, dar el era deja mort”, afirmă fratele celui decedat.

Nuntă cu mortu’-n casă

Trupul neînsufleţit al bărbatului nu a mai fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, deşi un echipaj venise pentru a prelua cadavrul, poliţiştii neavând suspiciuni cu privire la cauzele decesului, considerând că nu se impune efectuarea unei necropsii. În tot acest timp, nunta fetei a continuat la câţiva kilometri distanţă, într-un alt capăt al satului, tânăra nefiind anunţată despre tragedie. Rudele au anunţat-o pe mireasă despre tragedia petrecută abia duminică, nimeni nedorind să-i strice acesteia distracţia la propria nuntă. Şeful Ambulanţei Gorj, dr. Dan Vâlceanu, a declarat că va deschide o anchetă internă pentru a verifica situaţia de la Padeş, el menţionând că nu a primit nicio reclamaţie de la membrii familiei celui decedat, doar jurnaliştii semnalându-i situaţia respectivă. Conform organizării în cadrul SJA Gorj, substaţia Motru preia apelurile de pe raza comunei Padeş. Primele informaţii pe care le-a primit directorul Vâlceanu indică faptul că cele două echipaje de la substaţie erau la alte intervenţii, la ora la care a fost primit apelul de la rudele lui Doru Şerbănescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...