Eveniment

Doar o săptămână până la „Interviul” lui Dan Bordeianu

Spectacolul pus în scenă după piesa nepotului lui Van Gogh va beneficia de un turneu maraton în toată ţara

A mai rămas o săptămână până când Dan Bordeianu şi Diana Roman vor începe turneul maraton al piesei de teatru „Interviu”, cu prima reprezentaţie care va avea loc la Făgăraş, în data de 18 aprilie 2013. Proiectul – ambiţios şi inedit – aduce în scenă un actor cunoscut publicului mai mult de pe micul ecran (Dan Bordeianu), aflat la primul său turneu de teatru independent, un regizor de film (Bogdan Dumitrescu), aflat la prima regie de teatru şi un text complex (al regizorului Theo van Gogh, strănepotul pictorului Vincent van Gogh) preluat şi adaptat unei piese de teatru pentru prima dată în România.

Din mai, Oltenia îi va primi pe Diana Roman şi Dan Bordeianu

Turneul va începe în această săptămână, la Făgăraş (18 aprilie) şi va continua la Dej (20 aprilie), Alba Iulia (22 aprilie) şi Topliţa (23 aprilie), iar primele reprezentaţii ale spectacolului, la Bucureşti, se vor juca pe 9 şi 10 mai, la Teatrul Godot Cafe. Piesa, „o dramă încărcată de sexualitate, despre mass-media, adevăr şi celebritate, atrage atenţia publicului încă de la început: un jurnalist care şi-a câştigat renumele ca reporter de război, este nevoit să ia un interviu unei actriţe de mâna a doua, cunoscută mai degrabă pentru filmele de calitate îndoielnică în care joacă şi pentru aventurile sale amoroase. Cu toate acestea, niciunul dintre protagonişti nu îşi imaginează că o banală întâlnire profesională va duce la momente de o sinceritate dezarmantă” (Diana Roman).
După lansarea oficială de la Bucureşti, spectacolul se va juca, în continuare, la Slobozia, Râmnicu Vâlcea, Câmpina, Buzău şi în alte aproximativ 20 de oraşe din ţară, până în luna noiembrie a acestui an, astfel încât piesa să fie accesibilă unui număr cât mai mare de spectatori. Proiectul mai prevede organizarea de turnee şi la Sibiu, Târgu Mureş, Târnăveni, Bistriţa, Ploieşti, Braşov, Piteşti, Brăila, Galaţi, Bacău, Piatra-Neamţ, Cluj, Iaşi, Craiova, Târgu Jiu, Turnu Severin, Slatina, Suceava, Timişoara, Arad, Oradea şi Deva.
Piesa „este o poveste incitantă, vie, care nu lasă spectatorii să se plictisească, iar povestea este spusă de doi actori minunaţi şi dirijată de un regizor talentat şi priceput. Pe Bogdan îl ştiu de multă vreme, am colaborat inclusiv pe platoruile de filmare şi am încredere în flerul lui regizoral, în intuiţia fină cu care îşi cunoaşte actorii şi le pune în valoare atuurile. Are un talent extraordinar de a-şi provoca actorii să se identifice încă din primele momente, atât de firesc, cu personajele lor, încât piesa de teatru capătă naturaleţe şi originalitate, se umple de... viaţă!” (Dan Bordeianu).
Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a sălii de spectacol şi prin reţeaua Eventim: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi online pe www.eventim.ro. Preţul unui bilet: 30 lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...