Administraţie

Criza apei în Drăgăşani: „Mi se pare o măsură drastică!” – primar Costinel Stoica

• Alesul din al doilea municipiu al Vâlcii spune că şi Apavil SA ar trebui să îşi mai respecte unele obligaţii

Mai sunt doar câteva zile în care soarta locatarilor din blocurile construite în municipiul Drăgăşani va fi tranşată clar: vor avea apă potabilă sau se vor uita la un robinet sec la fel ca deşertul Atacama.

Pentru edilul care gestionează acum soarta municipiului din sudul Vâlcii problema e cu dublu tăiş.

„Asociaţiile de proprietari vor trebui să semneze aceste contracte, pentru că aşa spune legea. În acelaşi timp, şi cei de la Apavil vor fi nevoiţi să îşi regleze contorizarea la limita proprietăţilor (blocuri) şi să asigure o calitate normală, cel puţin din punct de vedere sanitar, a apei potabile livrate către cetăţeni”, spune Costinel Stoica, primarul din Drăgăşani.

O problemă moştenită

Pentru edilul instalat în funcţie de doar 4 luni şi jumătate, chestiunea tăierii apei potabile la blocurile din oraş este una care pare prea dură. „Nu suntem singurul oraş avertizat. Am văzut că somaţii de genul acesta se îndreaptă şi spre Horezu, Ocnele Mari, Băile Govora etc. Nu acuz nicio presiune politică. Eu am stat la aceeaşi masă şi cu preşedinţii de asociaţie şi cu reprezentanţii Apavil, şi cu trimisul Prefecturii. Legal, ce de la Apavil au dreptate.

Din alt punct de vedere, localnicii din Drăgăşani se plâng de calitatea apei venită la robinet. Nu îl contest pe domnul Florescu, directorul Apavil, dar îi aduc aminte că apometrele instalate de societate la limita proprietăţilor nu au mai trecut printr-o revizie ISCIR de ceva ani buni. E posibil să dea şi rezultate false. La noi e o problemă moştenită”, clarifică primarul Stoica.

Pentru edil, varianta încheierii contractelor cu asociaţiile de proprietari rămâne o soluţie viabilă şi legală, dar, în acelaşi timp, şi-ar dori ca administratorul reţelei de apă/canal din oraş să vină şi cu un plan de măsuri de îmbunătăţire a serviciilor oferite. „Eu vă spun doar ce reclamă oamenii. Ocazional, apa potabilă livrată la robinet e tulbure, e plină de rugină sau e cu presiune scăzută. Dacă se ajunge la sistarea livrării apei potabile, în secunda doi, convoc comitetul de situaţii de urgenţă şi declarăm stare de urgenţă sanitară, cu informarea Prefecturii şi a Direcţiei de Sănăttate Publică”, încheie primarul Stoica.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...