Administraţie

Proiect CJ Vâlcea pentru noi centre sociale

• Comuna Stoeneşti este o locaţie aleasă de Constantin Rădulescu pentru noi proiecte cu caracter social

Două clădiri aflate în domeniul public al comunei Stoeneşti urmează să intre în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea, scopul final fiind de a înfiinţa noi centre de îngrijire pentru vârstnici şi copii.

„Am fost în comuna Stoeneşti, unde am vizitat două şcoli dezafectate pe care dorim să le transformăm în centre DGASPC. Într-una dintre ele vom amenaja un Centru pentru Persoane Vârstnice, iar în cealaltă un Centru Respiro pentru copiii cu dizabilităţi“, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Planuri complexe

Centrul Respiro va fi un sprijin real pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora. Aici, micuţii vor beneficia de îngrijire, găzduire temporară, consiliere, socializare şi recuperare, iar părinţii şi aparţinătorii de sprijin şi consiliere”, anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, după o vizită efectuată săptămâna aceasta în Stoeneşti.
În planurile sale, pentru Centrul Respiro, dotările vor fi unele moderne, cu elemente adaptate nevoilor celor mici: dormitoare, săli de recuperare, sală de recreere, sală de mese şi o curte exterioară pentru activităţi în aer liber.

Iniţiativa vine în completarea unui plan de extindere a centrelor sociale administrate de DGASPC Vâlcea, un alt centru dedicat vârstnicilor din judeţ fiind în execuţie în comuna Slătioara, pe lângă cele deja funcţionale, dar a căror capacitate este ocupată deja.

Locaţie perfectă

„Bătrâneţea nu trebuie sa fie o povară! Investim pentru seniorii vâlceni! În următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, vom prelua aceste clădiri din domeniul public al comunei Stoeneşti, urmând să alocăm fonduri pentru documentaţiile necesare demarării acestor proiecte”, a mai spus Constantin Rădulescu.

„Avem o şcoală închisă în satul Piscul Mare. Este închisă de peste 20 de ani, dar se pretează bine iniţiativei lansate de domnul preşedinte Rădulescu. Sunt 12 săli de clasă în întreaga clădire. Sigur, vor necesita lucrări de recompartimentare şi modernizare, dar măcar imobilul va avea o utilitate publică şi nu se va degrada în continuare. O altă şcoală închisă, din satul Dobriceni, este vizată de către conducerea Consiliului Judeţean ca un posibil centru de recuperare pentru copiii cu afecţiuni respiratorii. Şansa face ca în Stoeneşti să avem şi un grad de poluare extrem de redus”, adaugă şi primarul Gheorghe Dumbravă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...