Administraţie

Staţiunea Băile Olăneşti se va lega cu Călimăneşti prin Muereasca

A crescut fluxul de turişti în staţiunea Băile Olăneşti, numărul pare în creştere cu 10% faţă de alţi ani, vizitatorii având mai multe oportunităţi şi locuri de cazare.

”Este un adevăr că în fiecare an, apar noi hoteluri, noi pensiuni, noi zone de agrement. Staţiunea are publicul ei fidel dar ne bucură orice plus de turişti care ajunge aici. Am mai spus de multe ori, având în vedere, că staţiunea noastră nu se află pe un drum tranzitat, turiştii care vin şi se cazează la noi, o fac pentru Băile Olăneşti. Aceştia iubesc staţiunea, se simt confortabil aici, le plac drumeţiile şi toate posibilităţile de recreere din oraşul nostru”, spune primarul Sorin Vasilache.

În staţiune continuă amplele investiţii în infrastructură, atât pentru extinderea arealului urbanului dar mai ales pentru legarea şi concilidarea unei noi rute de legătură cu staţiunea Călimăneşti, prin Muereasca.

Primăria Băile Olăneşti pregăteşte mai multe zone de asfaltare, printre care legătura cu comuna Muereasca, Strada Glodeanu în lungime de 2 km şi consolidare versanţi. Totodată se va continua asfaltarea străzii Comanca, cu alţi 2 km, inclusiv realizarea unui nou pod.

Toate aceste proiecte vor extinde intravilanul pentru dezvoltarea de noi structuri turistice, vor crea o nouă arteră turistică, prin comuna Muereasca spre Călimăneşti.

Staţiuna Băile Olăneşti este un brand la nivel naţional, Cu venituri de peste 3,23 milioane lei şi o populaţie de 5000 de locuitori, oraşul de sub Parâng nu mai are nevoie de nicio prezentare. El este o carte de vizită, pentru orice turist din România. Iar anul trecut s-a văzut în cifre, aproape 65 de mii de turişti au fost aici prezenţi.

Şi acesta este un adevăr, dacă acum vreo 10 ani, erau doar 2 -3 hoteluri rămase de pe vremea regimului comunist, o parte privatizate, azi, noi hoteluri în zona centrală, moderne, complexe turistice, spa-uri atrag mii de turişti anual.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...