Special

Surpriză la Evaluarea Naţională: Şcoala Discovery Kids din Vâlcea obţine cele mai bune rezultate din judeţ

Din iunie şi până astăzi, absolvenţii cursurilor gimnaziale, respectiv de liceu au stat ca pe ghimpi în aşteptarea rezultatelor la examenele de Evaluare şi de Bacalaureat.

Pentru cei care au terminat clasa a VIII-a, emoţiile vor lua sfârşit pe 9 Iulie, moment în care vor fi afişate şi mediile finale. La examenul de Bacalaureat însă, mai sunt 4 zile pentru rezolvarea eventualelor contestaţii. În ambele sesiuni de examene, câte o singură medie de 10 a fost obţinută de elevii din Vâlcea.

O şcoală privată devansează învăţământul de stat

Evaluarea Naţională pentru admiterea în liceu s-a desfăşurat în perioada 25-28 iunie 2024, iar rezultatele obţinute de elevii din judeţul Vâlcea au adus o surpriză plăcută. Şcoala Discovery Kids a obţinut cea mai bună medie generală, cu un impresionant 9,21, plasându-se pe primul loc în clasamentul pe şcoli din judeţ.

În urma standardizării rezultatelor, clasamentul arată că Şcoala Take Ionescu ocupă locul al doilea, cu o medie de 8,32, urmată de Colegiul de Informatică Matei Basarab, cu o medie de 8,14. Această performanţă remarcabilă subliniază calitatea educaţiei oferite de instituţiile de învăţământ din Vâlcea.

Discovery Kids, o şcoală privată care continuă activitatea Grădiniţei Happy Kids, se află la prima generaţie de absolvenţi de clasa a VIII-a. Performanţele elevilor săi nu doar că au surprins comunitatea locală, dar au plasat şcoala pe locul 29 la nivel naţional. Este o realizare extraordinară, având în vedere că instituţia este relativ nouă în peisajul educaţional din România.

„Suntem extrem de mândri de elevii noştri şi de cadrele didactice care au pus atât de mult suflet şi profesionalism în procesul de învăţare. Acest rezultat ne motivează să continuăm să oferim o educaţie de calitate şi să sprijinim fiecare elev să-şi atingă potenţialul maxim”, au declarat reprezentanţii Şcolii Discovery Kids.

Aceste rezultate pozitive nu doar că reflectă eforturile individuale ale elevilor, dar şi angajamentul comunităţii şcolare de a crea un mediu de învăţare stimulativ şi suportiv. Este un moment de mândrie pentru judeţul Vâlcea şi un exemplu demn de urmat pentru toate şcolile din ţară. Performanţa lor este o dovadă clară că dedicarea şi munca asiduă dau roade.

Succesul Şcolii Discovery Kids la Evaluarea Naţională demonstrează că educaţia de calitate este posibilă şi că, indiferent de mărimea sau istoria unei instituţii, pasiunea şi dedicarea pot duce la rezultate remarcabile. Felicitări tuturor celor implicaţi şi mult succes în continuare!

75%, rata de promovabilitate la Evaluare

În urma evaluării lucrărilor, proporţia candidaţilor din judeţul Vâlcea, cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 75,25% (1843 de candidaţi).

Un candidat, elev al Colegiului Naţional “Matei Basarab” a obţinut media generală 10. La proba de Limba şi literatura română 7 candidaţi au obţinut nota 10, iar la Matematică 10 candidaţi au obţinut nota 10.
Rezultatele finale vor fi afişate anonimizat marţi, 9 iulie 2024, după soluţionarea contestaţiilor depuse în 3 şi 4 Iulie.

Rata de promovabilitate la BAC, sub 80%

În momentul de faţă, doar 77,81% dintre absolvenţii liceelor vâlcene au reuşit să treacă examenul de Bacalaureat.
În exament s-au înscris 2537 de candidaţi, 563 fiind respinşi, eliminaţi din examen sau absenţi după un prim examen notat sub baremul minim de 5,00.

Rezultatul contestaţiilor de la Bacalaureat va fi comunicat vineri, 12 iulie, o parte dintre cei care au picart examenul având şansa de obţine nota minimă de trecere, 6,00, în condiţiile în care aprovimativ 35 dintre acestia au note cuprinse între 5,95 şi 5,98.

O singură medie de 10

Până acum, un singur absolvent de liceu a bifat 10 la toate probele din examen. Provine de la Colegiul de Matematică Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea şi este secondat îndeaproape de un elev al aceluiaşi liceu, cu o medie de 9,98. A treia medie din clasament este de 9,96 şi îi aparţine unui elev de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea.
La nivel naţional, rata de promovabilitate a BAC-ului este de 76,26%, conform unui anunţ făcut de Ministerul Educaţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...