Politică

Declaraţie politică!

Eugen Neaţă: Înainte de vacanţa parlamentară.

Au început vacanţele de vară. Vacanţa multora dintre copii, dintre elevi, dintre adolescenţi şi dintre studenţii din România. Concediile multora dintre adulţi. Vacanţa înseamnă distracţie şi destindere pentru toată lumea. Concerte şi festivaluri de muzică. Tabere şcolare şi reuniuni de grupuri profesionale şi familiale. Sărbători locale şi sărbători personale cu grupuri de prieteni şi de cunoscuţi. Petreceri fără un motiv anume, după o zi de plajă sau după o drumeţie pe muntele din apropiere. Vacanţă în toată puterea cuvântului, fără limită de timp şi fără odihnă. Această perioadă este însă şi una de expunere maximă la cel mai grav fenomen care creşte sub ochii noştri, peste tot în România. Consumul de substanţe interzise, prezent la persoane din ce în ce mai tinere. Distribuţia drogurilor ca sursă de finanţare a consumului, aflată în creştere exponenţială. Şi importul şi producţia internă de produse stupefiante coordonate de indivizi mânaţi de o lăcomie cinică şi nelimitată, de bani mulţi, obţinuţi uşor, pe seama unor suferinţe greu de descris.

Spuneam cu câteva luni în urmă că am primit scrisoarea unei mame care nu ştia cum să-şi ajute fiul dependent de droguri, adult la rândul lui. Nu există legi care să permită unui părinte de adult să ia decizii în numele celui prins definitiv în pânza consumului de droguri. Şi nu există nici instituţii publice care să rezolve aşa ceva. Am promis să ajut prin activitatea mea de parlamentar la schimbarea legislaţiei în domeniu. Înainte de închiderea sesiunii parlamentare, am depus o interpelare adresată Ministerului Afacerilor Interne, Agenţiei Naţionale Antidrog. Ataşez aici textul integral al acestui document.

În fond, invit Agenţia Naţională Antidrog să contribuie cu expertiza sa la argumentele de care este nevoie pentru o iniţiativă legislativă care să ajute părinţii din România să decidă în numele copiilor lor adulţi, aflaţi în imposibilitatea raţională de a decide să recurgă la dezintoxicare. Este un subiect tragic, care are nevoie de o soluţie legislativă puternică, menită să rezolve situaţiile de acest fel, din ce în ce mai dese şi mai încărcate de dramatism.

Vacanţa care tocmai a început poate fi şi o perioadă de reflexie la acest subiect şi un prilej de intensificare a luptei cu acest flagel, care ne pune la grea încercare pe noi şi pe cei pe care îi avem în responsabilitate.

Eugen Neaţă, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...