Special

Evenimentele private cu tematică, preferatele turiştilor din turisti din India, Marea Britanie şi China. Cât plătesc pentru experienţe inedite în România

• Sute de mii de euro sunt achitate de grupuri de turişti străini care cer experienţe private şi inedite în România

România devine destinaţie europeană de top pentru cultură şi distracţie, atâta vreme cât reuşeşte să promoveze experienţe inedite în faţa grupurilor de turişti străini.

Majoritatea acestora sosesc pe plaiurile româneşti din India, Marea Britanie şi China, ia anumite agenţii speculează deja interesul lor prin promovarea unor evenimente private organizate pentru grupurile de vizitatori.

Evenimente organizate în premieră

O agenţie de turism cu tradiţie s-a specializat deja în creionarea evenimentelor private dedicate turiştilor străini.
Câştigul este şi el impresionat în contextul în care grupurile de 50-60 de persoane, au bugete între 200 şi 300.000 de euro, după cum anunţă reprezentanţii agenţiei.

Grupurile de turişti străini organizate până acum au avut şederi scurte, de câteva zile, pe care le-au petrecut la Bucureşti şi în împrejurimi. Vizitează Casa Poporului într-un tur privat cu intrare separată, merg în cluburi, se relaxează în centre SPA, descoperă gastronomia românească în conacele turistice.

Pentru prima dată în istoria CFR, un grup aflat în vacanţă în România s-a plimbat cu trenul prezidenţial pe ruta Bucureşti – Sinaia. Tot în premieră, recreând o atmosferă de NASCAR, străinii au avut ocazia unor experienţe private de condus defensiv la cel mai mare circuit de stradă şi offroad din România, rezervat numai pentru ei.
Aproape toate grupurile de străini cer organizarea unor evenimente private inedite, cu tematică. Unul dintre evenimentele memorabile din portofoliul agenţiei este transformarea unui spaţiu privat într-o arenă de circ, cu dansatori agăţaţi de tavan şi contorsionişti pe scenă, cu animale în mărime naturală în zonele de fotocorner.
Bugetele pentru evenimente private organizate pentru grupurile de străini în România au fost până acum între 150 şi 200.000 de euro. Un eveniment care urmează are alocat un buget de peste 300.000 de euro, spune Ioana Burcea, director de marketing în cadrul agenţiei Paralela45.

“Turiştii noştri străini sunt nu doar surprinşi, ci absolut încântaţi de România ca destinaţie de weekend prelungit. Vin fără aşteptări şi pleacă cu dorinţa de a se întoarce. Vin aici pentru că România este o noutate atrăgătoare pentru dorinţa lor de cultură şi relaxare, distracţie, viaţă de noapte. Avem cel mai bun raport preţ – calitate în materie de distracţie.Vestea despre noi se duce repede şi cererea din partea turiştilor din India, Marea Britanie, Australia şi China este în creştere”, declară aceasta.

• Casa Poporului, experienţe NASCAR pe circuite stradale şi offroad sau spectacole de circ private atrag grupuri mari de turişti străini

Revin la câteva luni distanţă

România se dovedeşte atractivă pentru mulţi din cei integraţi în grupurile organizate, aceştia revenind la doar câteva luni distanţă pentru a explora pe cont propriu diverse zone din ţară.

„Aproximativ 20% dintre străinii care vin pentru un eveniment de weekend îşi programează o vacanţă personală la câteva luni distanţă. A doua venire în România este în Transilvania şi Maramureş, despre care află informaţii în timpul primei călătorii”, mai spun reprezentanţii agenţiei.

Anul trecut, două milioane de turişti străini au venit în România, cifra fiind mai mică cu 20% faţă de cea înregistrată în 2019, în perioada pre-pandemică. Conform estimărilor Paralela45, numărul grupurilor de turişti care vor veni în România pentru experienţe personalizate se va tripla în următorii 3 ani.

Vâlcea poate intra în rândul destinaţiilor de top

Odată cu lansarea proiectului geoparcului UNESCO „Oltenia de sub Munte” şi a altor iniţiative în turismul vâlcean, judeţul nostru devine o destinaţie cu potenţial ridicat pentru găzduirea grupurilor de turişti interesaţi de cultură, aventură şi gastronomie locală.

Iată şi care sunt punctele de atracţie pentru turiştii străini:
- Transalpina Ski Resort; domeniul schiabil din nord-vestul judeţului este întreţinut constant pentru iubitorii de ski în perioada decembrie-aprilie. În ciuda dimensiunii reduse, are avantajul unui raport calitate/preţ foarte avantajos şi este amplasat într-o zonă mirifică, la limita dintre judeţele Vâlcea, Gorj, Sibiu,Alba şi Hunedoara.
- Cramele din zona Drăgăşaniului; cu o tradiţie milenară, viticultura şi vinificaţia din sudul judeţului are acum o expunere mult mai bună prin investiţiile realizate de crame precum Avincis, Ştirbey etc. De altfel, în comuna Prundeni avem şi un prim traseu al vinului, cu mai multe puncte de popas şi odihnă pentru turişti.
- Depresiunea Horezu şi Oltenia de sub Munte; o întreagă salbă de tradiţii şi elemente culturale unice, multe incluse în patrimoniul UNESCO sunt aglomerate în zona care traversează creasta Munţilor Căpăţânii dinspre Horezu spre Băile Olăneşti.
- Parcuri naţionale; Vâlcea are avantajul de a avea două parcuri naţionale pe teritoriul său: Cozia şi Buila-Vânturariţa. Ambele sunt zone în care natura sălbatică se regăseşte la tot pasul, iar peisajele surprinse de ochiul turistului sau de camera foto sunt mai mult decât spectaculoase.
- Turism monahal; salba de mănăstiri şi schituri a Vâlcii este una care sporeşte de la un an la altul. Cozia, Frăsinei, Hurezi, Jgheaburi, Pătrunsa, Pahomie, Dintr-un Lemn, Bistriţa, Arnota sunt doar câteva nume cunoscute pelerinilor care trec porţile acestor aşezăminte, dar legendele care însoţesc aceste locuri şi altele, care rămân uşor obscure sunt diverse şi, uneori, cutremurătoare.
- Zona festivalieră; din perspectivă culturală, Vâlcea este un judeţ ofertant pe toată perioada verii. O serie de festivaluri de tradiţie, unele cu impact internaţional, aşa cum sunt „Open Air Blues Festival Brezoi”, „Deep Forest” sau ”We Love Music” concentrează zeci şi sute de mii de spectatori din toată Europa veniţi pentru distracţie în Brezoi sau Râmnicu Vâlcea.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...