Politică

Lucian Bode, secretar general PNL: Propunerea legislativă pentru înfiinţarea celor 8 centre regionale de dezintoxicare pentru victimele consumului de droguri, adoptată şi în Camera Deputaţilor

„Propunerea legislativă pentru înfiinţarea celor 8 centre regionale de dezintoxicare pentru victimele consumului de droguri, pe care am iniţiat-o anul trecut, a fost adoptată astăzi în Camera Deputaţilor, for decizional, şi va merge la promulgare.
Decizia de a iniţia acest proiect a plecat de la nevoia de a acţiona responsabil şi integrat pe trei paliere care vizează prevenţia, combaterea şi asistenţa pentru victimele consumului de droguri.
Acest proiect acoperă zona de asistenţă, prin finanţarea construcţiei şi funcţionării acestor centre din fonduri naţionale şi europene şi prin implicarea inclusiv a autorităţilor locale interesate.
Cred că este nevoie de cât mai mulţi actori instituţionali şi non-guvernamentali care să se alăture acestui efort care trebuie să fie unul naţional şi transpartinic.
Astfel de demersuri sunt indispensabile şi trebuie să trecem dincolo de stigmatizarea victimelor.
Am încredere că acest proiect a pus piatra de temelie pentru a crea, şi în România, infrastructura atât de necesară pentru tratarea dependenţei de droguri.
Aici statul mai are foarte mult de recuperat şi de aceea fiecare iniţiativă care are ca unic scop lupta cu acest flagel este una care salvează destine.
Trebuie să fim conştienţi că problematica drogurilor nu este doar una de aplicare a legii, ci inclusiv una de educaţie şi de sănătate publică.
Responsabilitatea pentru rezolvarea acestei probleme aparţine tuturor şi este fără îndoială cea mai mare provocare a societăţii româneşti actuale.”, Lucian Bode, secretar general PNL.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...