Politică

Declaraţie politică!

Senatorul Matei face apel la calm şi discernământ după alegeri

Senatorul PSD Vâlcea Bogdan Matei a emis un mesaj de un simţ al realităţii demn de respect. Senatorul face apel la toţi actorii democraţiei din România şi, implicit, din Vâlcea să nu fie cuprinşi de emoţiile şi frustrările normale până la un punct, de după alegeri. Ce vrea să spună parlamentarul vâlcean este că dacă urnele au vorbit, deasupra lor, în democraţie, nu mai există nimic. Isteria contestaţiilor, mai cu seamă acolo unde acestea nu sunt făcute decât din frustrare, este periculoasă. Instituţia contestaţiei nu a fost inventată pentru a se folosi de ea cel care a pierdut, chiar şi la limită, dar care nu acceptă înfrângerea legală. Comunităţile trebuie conduse, trebuie construite majorităţi pentru legislativele locale, viaţa trebuie să-şi urmeze cursul. Iată ce a scris Matei:

Să nu permitem ca zgomotul contestaţiilor să umbrească vocea poporului. Integritatea alegerilor: când regulile jocului sunt respectate. În tumultul emoţiilor post-electorale, este uşor să pierdem din vedere ancorele care ne ţin democraţia pe cursul corect. Recent, am asistat la o serie de presiuni pentru renumărarea voturilor în anumite sectoare, o mişcare care ridică semne de întrebare.

Faptele sunt clare:
1. Reprezentanţii din secţiile de votare şi-au pus semnăturile pe procesele verbale, confirmând corectitudinea rezultatelor.
2. Nu s-au înregistrat obiecţii sau acuzaţii de fraudă în momentul numărătorii.
3. Orice eroare de formă a fost corectată conform procedurilor, fără a afecta fondul voturilor pentru primarul de sector.

Este esenţial să înţelegem că, într-un proces electoral, fiecare voce contează şi fiecare regulă are rolul ei. Când reprezentanţii unui partid semnează de acord cu rezultatele, ei îşi asumă un angajament faţă de adevăr şi faţă de fiecare alegător.

În plus, să nu uităm de confuzia generată de raportarea voturilor nule. Este important să discernem între buletinele de vot anulate şi alegătorii afectaţi, care reprezintă doar 1% din totalul buletinelor, o cifră mult sub media scrutinelor anterioare.

Este timpul să privim dincolo de cifre şi să ne reamintim că în spatele fiecărui vot se află o persoană, un cetăţean care şi-a exprimat speranţa şi alegerea pentru viitor. Să nu permitem ca zgomotul contestaţiilor să umbrească vocea poporului.

Bogdan-Constantin Matei, senator PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...