Opinii

 

O vacanţă reuşită începe pe un drum bun

Vorbim de decenii bune despre cât de frumos este judeţul Vâlcea în ochii turiştilor, dar adevărul este că abia în ultimii 10 ani am reuşit să (re)aducem zona în atenţia vizitatorilor din ţară sau din străinătate.

Vâlcea are, într-adevăr, tradiţia de a oferi experienţe inegalabile şi pentru cei ajunşi în staţiunile balneoclimaterice, şi pentru aventurieri ori iubitori de muzică, natură şi relaxare. O astfel de imagine a judeţului nu poate fi păstrată şi dezvoltată decât prin oferirea accesului facil către zonele vizate de turişti, adică printr-o infrastructură rutieră modernă.

„Mizez pe turism!” a fost un anunţ al conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea încă de la începutul acestui mandat, în ciuda problemelor ridicate de pandemie. Din fericire, intenţia a şi fost pusă în practică şi continuă să fie aplicată.

Se adaugă, bineînţeles, elemente colaterale, unele din iniţiativă privată, altele sub forma unor programe de conservare a comunităţilor locale, dar a devenit o certitudine că Vâlcea se prezintă tot mai atractiv în ochii vizitatorilor.

Peste 5.000 de bikeri români şi străini aleg trasee de croazieră care străbat judeţul, ca urmare a deschiderii unor trasee rutiere care străbat zone de o frumuseţe deosebită. La capitolul turism clasic, mai bine de jumătate de milion de turişti aleg Vâlcea ca şi destinaţie preferată de vacanţă sau de tratament, iar cifra poate fi chiar mare dacă este să luăm în calcul existenţa unor unităţi de cazare înregistrate pe platforme de genul Booking sau Airbnb. O bună parte dintre aceştia nu au circulat doar pe infrastructura rutieră întreţinută de CNAIR, ci şi pe drumurile judeţene şi locale care împânzesc judeţul.

Urmează alţi patru ani în care vom vedea ieşind la iveală un potenţial turistic al unor zone pitoreşti de care nici noi, vâlcenii, nu am ţinut cont prea mult.

Nodul rutier care se construieşte acum în Ţara Loviştei, cu legăturile dintre Autostrada Sibiu-Piteşti şi Drumul Loviştei Câineni-Curtea de Argeş, asigură întreţinerea unei mize ridicate pe turismul vâlcean. Aşa că „Mizăm pe turism!” rămâne un proiect de viitor pentru echipa ce se va constitui la conducerea CJ Vâlcea în acest an, un proiect întreţinut de modernizarea şi întreţinerea constantă a căilor de acces spre plaiurile vâlcene rămase necunoscute până acum public român şi străin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...