Special

Râmnicul primeşte un cadou neaşteptat de Ziua Imnului

„Vor fi surprize! Sunt 700 de fotografii vechi şi tot atâtea noi, multe dintre ele nu au apărut niciodată, fiind, ca la cărţi, ediţii princeps!”

Albumul foto dedicat Râmnicului, cu 700 de paralele trasate între trecut şi prezent, are toate şansele să iasă pe piaţă în perioada celebrării Zilei Imnului, după cum anunţă autorul, anticarul Costel Crăciun.

Îndrăgostit de o imagine pierdută a Râmnicului de odinioară, Costel Crăciun pune în oglindă trecutul oraşului cu imaginea prezentului pentru a aduce sub ochii noilor generaţii o istorie rasă uneori cu buldozerul pentru a face loc unui nou concept de societate.

Imagini inedite

Librarul cel mai cunoscut al Vâlcii anunţă că o bună parte din imaginile vechi din album vor fi o surpriză pentru mulţi localnici sau vizitatori care au cunoscut oraşul de odinioară.

„Am reuşit să termin primul album cu Râmnicu Vâlcea, sunt 700 de fotografii vechi şi tot atâtea noi, multe dintre ele nu au apărut niciodată, fiind, ca la cărţi, ediţii princeps! Vor fi surprize! Va fi un album bogat ilustrat şi cu un mic istoric al oraşului, realizat de Mihaela Gherghina, fiica lui Titi Mihail Gherghina, cel care a adus la suprafaţă frumuseţea oraşului vechi, printr-o serie de albume editate de-a lungul timpului. Acum dau din casă, pun o poză surpriză, din album, exact în perioada când începeau demolările în centru”, spune anticarul din Râmnic.

36 de astfel de fotografii inedite, făcute în perioada anilor ’70, când centrul oraşului era remodelat pentru a răspunde unor noi presiuni sociale date de industrializarea rapidă a zonei, sunt incluse în volumul creionat de Costel Crăciun.

Lansare în zi festivă

Planurile lui Crăciun sunt de durată. Pregăteşte şi o a doua ediţie a volumului foto dedicat Râmnicului, dar îşi doreşte ca volumul actual să iasă pe piaţă în preajma Zilei Imnului, moment de sărbătoare în oraşul de la poalele Capelei.

”Sper ca într-o lună să scot şi albumul, fizic, pe piaţă! Cu puţin noroc sper să reuşesc! În câţiva ani, pun la punct şi volumul doi, deja am 100 de fotografii pe care nu le-am mai adăugat în primul album, care cu siguranţă o sa va trezească interesul!”, mai spune Costel Crăciun.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...