Ateliere de meşteşuguri populare, zone de picnic, plimbări cu trăsura trasă de cai, concerte şi expoziţii în aer liber de obiecte artizanale, toate se vor derula pe 21 iunie, în incinta Muzeului Satului din Râmnicu Vâlcea.
Gazdele, Consiliul Judeţean Vâlcea, Muzeul Satului şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, vor face tot posibilul pentru a face din weekendul de dinaintea Sânzienelor o sărbătoare populară de neuitat.
Prinse în patrimoniul UNESCO, jocul Căluşului şi celebra ie românească vor avea ziua lor de celebrare în cadrul Muzeului Satului din Râmnicu Vâlcea.
Vor expune piese artizanale meşteşugari vestiţi ai Vâlcii, dar debutul weekendului de dinaintea Sânzienelor va fi şi prilej de relaxare în aer liber pentru cei care doresc să petreacă o după amiază tihnită în cadrul Muzeului Satului.
„Pe seară, vom avea un program artistic dedicat căluşarilor şi jocului Căluşului. Pe scena din incinta Muzeului Satului vor urca: grupul de suflători al Şcolii Populare de Arte şi Meserii şi Ansamblul artistic „Mioriţa” din Vaideeni. Vor evolua, de asemenea, Formaţii de căluşari din localităţile vâlcene: Frânceşti, Şirineasa, Ioneşti, Drăgoeşti, Bălceşti, Ansamblul „Izvoraşul”, judeţul Olt, şi Ansamblul „Căluşerii din Răşinari” din judeţul Sibiu.
Finalul va fi completat cu un recital extraordinar al Mariei Ghinea, acompaniată de Orchesrta Profesionistă Rapsodia Vâlceană”, spune Alin Pavelescu, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea.
Recitalurile susţinute de artişti pe scena din incinta Muzeului Satului vor debuta cu ora 17:00, dar publicul este aşteptat toată ziua, în contextul în care instituţia de cultură îşi ţine porţile deschise pentru orice grup de vizitatori dornici să descopere tradiţiile româneşti din zona Olteniei.